Arrenquen els cartells que havien «rebatejat» la plaça Joan Oliu com a 1 d'Octubre

Una reivindicació popular i que ha durat poc més de 24 hores

La plaça 1 d'Octubre ha desaparegut de la placa
La plaça 1 d'Octubre ha desaparegut de la placa | Albert Hernàndez
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:40h
El passat dimecres, la plaça Joan Oliu era "rebatejada" com a plaça 1 d'Octubre. Una acció que va anar acompanyada d'elements grocs en aquest cèntric emplaçament, així com d'una pintada reclamant "llibertat presos polítics". Doncs, 24 hores després, el cartell amb el nou nom ha estat arrencat. 

Aquest divendres, ha tornat a veure's plaça Joan Oliu, amb restes i marques de l'anterior nom. Però continua la presència groga a l'emblemàtica xemeneia. 

Cs vol que s'elimini carrer Presos polítics 

La formació taronja ha demanat que l'Ajuntament elimini els "adhesius" que s'han col·locat a les plaques del carrer Tres Creus amb el nom de carrer "Presos polítics". El partit ha recordat que el consistori ha de tenir un paper "de neutralitat" i no actuar "alimenta la confrontació i danya seriosament la convivència".
 

El carrer amb el cartell dels presos polítics. Foto: Albert Segura


El partit ha titllat d'antidemocràtic l'ocupació de l'espai que "està fent el separatisme" i ha justificat la seva petició, per entre d'altres motius, perquè genera "confusió i fins i tot desorientació" entre els conductors i vianants.