ciutat

Sabadell estudia museïtzar el passeig de la Revolució

​L’Ajuntament presenta al veïnat el projecte de millora de l'entorn i analitza la possibilitat d'instal·lar-hi plaques informatives

per Redacció, 25 de maig de 2018 a les 07:00 |
L'estat actual del Passeig de la Revolució | Albert Hernàndez
L’Ajuntament de Sabadell està estudiant la possibilitat de museïtzar el passeig de la Revolució, on s'hi col·locarien plaques informatives sobre aquest entorn de la ciutat. El consistori ha presentat als veïns del barri de Covadonga el projecte de millora del camí, que comunica la carretera de Caldes amb el carrer de Santa Teresa, i que forma part d’un recorregut paisatgístic d’accés al Parc Fluvial del Ripoll.

El passeig de la Revolució queda limitat, d’una banda per la timba, on hi ha vegetació, i, d’altra banda, per un mur de pedra i uns bancs integrats en el mur. Els arbres de diferents espècies acompanyen el recorregut, conjuntament amb l’enllumenat. En un nivell superior, al carrer de Santa Teresa se situa l’àrea de joc infantil sota una pineda.


La connexió al passeig de la Revolució es pot fer des de la carretera de Caldes o bé des de el carrer de Santa Teresa per mitjà d’unes escales i d’un espai d’estada. El projecte que s’ha presentat als veïns proposa intervenir en la vegetació de la timba i en la del camí, amb la plantació de noves espècies per tal de millorar i acompanyar el recorregut. A més, s’hi incorporarà reg automàtic per fer el manteniment. D’altra banda, està previst eliminar els arbres que representin un risc per la seguretat i substituir-los per altres.
 

Una de les parts d'aquest racó de la ciutat Foto: Albert Hernàndez


Pel que fa al mur i als bancs de pedra, es restauraran. A l’àrea de joc infantil del carrer de Santa Teresa es substituirà part de la pineda per un altre tipus d’arbrat, ja que actualment alguns pins també representen un risc per la seguretat.

Es reposarà el paviment i en els punts amb pendent més pronunciat i amb xaragalls s’aplicarà un paviment a base de sauló sòlid, per tal d’evitar que es malmeti. També està previst substituir l’enllumenat i es proposa fer una prova pilot amb il·luminació intel·ligent de color, adequada a l’ambient límit amb el rodal, que reduiria l’impacte ambiental en la fauna.


D’acord amb les demandes veïnals, l’Ajuntament també estudiarà la possibilitat de museïtzar l’àmbit amb plaques explicatives.

 

Participació