L'Ajuntament de Sabadell atura el tall d’aigua notificat a 73 famílies

L'objectiu és que cap família sabadellenca es quedi sense serveis bàsics per problemes econòmics

Redacció
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:41h
Cap sabadellenc tindrà talls d'aigua per no poder pagar el rebut
Cap sabadellenc tindrà talls d'aigua per no poder pagar el rebut

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Departament de Sostenibilitat, ha anunciat que ha aturat el tall de subministrament d’aigua a 73 famílies que ja havien rebut la notificació que se’ls suspendria el servei. Aquestes famílies ja estan sent ateses pels professionals de Serveis Socials. Es tracta d'una mesura pensada perquè cap família sabadellenca es quedi sense serveis bàsics per falta de diners.

A través dels Serveis Socials municipals, s’està realitzat la tasca de detectar quin és el motiu de l’impagament en cada cas, per buscar les solucions que es considerin més adients. 

Aquesta és una de les accions del Pla de Xoc contra l’emergència social que el govern va anunciar i que ja s’està portant a terme. El mateix alcalde, Juli Fernàndez, va assegurar que s'havien fet tasques sense tenir oficialment format el govern per no deixar el consistori aturat. 

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, ha explicat que “una de les principals prioritats del govern serà que tothom tingui accés a l'aigua i que no es talli el subministrament a cap família que no pugui fer front al pagament del rebut". 

L’Ajuntament i Aigües Sabadell tenen un acord que dota d’un fons de solidaritat destinat a cobrir el pagament del consum d’aigua de famílies de la ciutat que no poden fer-hi front, per evitar el tall de subministrament.