Els comuns de Sabadell confluiran en un nou espai que començarà «des de zero»

S'espera que a finals de juny hi hagi un camí marcat de cara als comicis

Els integrants d'Unitat pel Canvi fent balanç dels tres anys
Els integrants d'Unitat pel Canvi fent balanç dels tres anys | Albert Hernàndez
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:52h
Sabadell en Comú. Aquest serà, molt probablement, el nom amb el quals els comuns es presentaran a les eleccions municipals de 2019. "Arrenquem a finals de maig", ha indicat el portaveu d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, amb la convocatòria d'una assemblea constituent que ha de "marcar grups de treball i un mecanismes", ha afegit. Tot i que, els noms i les cares visibles d'aquest nou espai que començarà "des de zero" no es coneixeran per ara.

Una decisió que es prendrà i es decidirà en el futur, amb primàries i d'altres processos, però sense encara un calendari clar. El que sí és segur, ha subratllat Berlanga, és que no es tornarà a repetir el fet que a poques setmanes dels comicis no hi hagi candidat, com va passar amb Unitat pel Canvi en la cita electoral de 2015. 

Aquesta futura formació tampoc se sap qui la integrarà, "segurament hi haurà gent d'Unitat pel Canvi, d'altres que no. Però, persones a títol individual". Igual que pot passar amb ICV, EUiA i Podem, el que sí tenen clar és que "no s'hi sumaran d'altres forces". "Tenim un bon punt de partida i és una bona oportunitat per a l'esquerra transformadora de la ciutat", ha finalitzat. 

Balanç dels tres anys a l'Ajuntament

Berlanga, acompanyat dels regidors Ramon Vidal i Eduard Navarro, ha presentat aquest dimecres el balanç dels tres anys al govern municipal. Ha garantit que són el partit "que més compliment estem portant" del que havien fixat amb l'entrada al consistori.

Tot i així, ha volgut posar de relleu que és "una obra conjunta" de les quatre formacions que integren l'Ajuntament. Malgrat les bones notes que han obtingut, després d'una campanya per les xarxes socials, el primer tinent d'alcalde ha admès aspectes a millorar com una major "capacitat per arribar acords amb l’oposició" i "millor coordinació" dins l'equip municipal. Berlanga ha comentat que durant la disputa per rellevar Juli Fernàndez, "sempre vam posar per davant l'interès general".