alpinisme

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, iniciarà el 12 de juny un rècord: fer tres 8.000 en un any

Un dels objectius és "visualitzar les capacitats de les persones discapacitades"

per Redacció, 26 de maig de 2018 a les 14:00 |
La presentació del projecte de Sergi Mingote | Jordi Estruch
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, a Barcelona, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit la presentació del repte de l'encara alcalde de Parets del Vallès Sergi Mingote, que intentarà aconseguir un rècord Guinness de l'alpinisme: ascendir en un any els tres cims de 8.000 metres més alts del món sense l’ús d’oxigen embotellat. La primera de les expedicions previstes, els ascensos al K2 i al Broad Peak, s'iniciarà el proper 12 de juny. 

Mingote, que ha coronat l'Everest en dues ocasions, intentarà assolir els tres cims superant el rècord fixat per l'italià Silvio Mondinelli, que va pujar a l'Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies. El nou repte de Mingote té una finalitat solidària i servirà també per donar a conèixer la tasca que desenvolupen entitats com APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.


Per Mingote, cap de l'expedició 3x8000 Solidary Project, New Guinness Record, "amb aquest intent de rècord Guinness, més enllà del repte esportiu, tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i aprofitar per donar a conèixer a entitats catalanes que ens ho demostren cada dia amb el que fan". "No és un repte fàcil, però sí possible”, afegeix, tenint en compte que intentar-ho sense oxigen suposa una fita “molt més exigent”.

Així, RODAMUNT i APINDEP seran les associacions inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2; Be Artsy, associació que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses, ho serà de l'ascens al Kangchenjunga nepalí –el més complicat, segons Mingote- i, finalment, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams, protagonitzarà el tercer dels reptes, a l'Everest.


El secretari general de l’Esport ha afirmat que “avui és un dia feliç per un país com el nostre, enamorat de la muntanya, que ha vist néixer alpinistes que són referents al món com en Sergi”. “Des del Govern, ens sumem al repte pel component esportiu i inclusiu. Ens falten eines perquè tothom pugui fer esport i activitat física sigui quina sigui la seva condició, i iniciatives com aquesta suposen una ajuda molt important”, ha dit, tot destacant el paper del CAR de Sant Cugat, que se suma al projecte realitzant diversos estudis mèdics sobre alçada i rendiment.

En aquest sentit, el director del CAR, Ramon Terrassa, ha explicat que aquest repte “únic” permetrà al centre “fer recerca per millorar futures expedicions i transferir els coneixements adquirits a l'excursionisme amateur”. D’altra banda, durant la presentació s’han donat a conèixer els primers “Premis Inclusius de l'Esport Català" que la Fundació Inclusiva mitjançant l'esport, Onat Foundation, ha presentat amb el suport de la Secretaria General de l'Esport. El patró de l’entitat, Francesc Colomé, ha detallat l’objectiu dels reconeixements al costat del president d’honor de la mateixa, el nedador paralímpic Miguel Luque.

Finalment, Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha explicitat el suport de l’organisme a una iniciativa “inclusiva, amb un vessant de recerca molt important i que situarà altre cop Catalunya al món”.

La presentació ha coincidit amb el 15è aniversari de la primera emissió mundial en directe des del cim de l'Everest (des de la cara sud), a càrrec de l'expedició "Everest 50" de TV3, encapçalada pel mateix Sergi Mingote.

 

Participació