Decomissen més de 200 paquets de tabac amagats al maleter d'un vehicle

Ha estat en un control rutinari la matinada d'aquest dimarts

Redacció
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:12h
La matinada d'aquest dimarts, un dispositiu de control de pas de la Policia Municipal de Terrassa que feia tasques de seguretat ciutadana, ha aturat un turisme al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l'altura del carrer de Josep Trueta, ocupat per quatre persones. Els agents han procedit a identificar-los i escorcollar tant el vehicle com els ocupants, trobant 230 caixes de tabac al maleter del vehicle.

Quan els agents han demanat explicacions al conductor, aquest no ha sabut explicar la seva procedència, així com tampoc el seu ús o destí, i no ha mostrat cap factura justificant de la compra. Els agents han observat que els paquets de tabac no tenien el corresponent segell d’"Impuesto sobre las labores del tabaco".
 

Caixes de tabac decomissades per la Policia Municipal de Terrassa Foto: Policia Municipal de Terrassa


Realitzada la consulta a la base de dades policials, s’ha comprovat que el conductor tenia antecedents administratius per contraban. Els agents han traslladat el tabac decomissat a la Prefectura de la Policia Municipal, on s’ha realitzat un recompte i acta de comís, amb el resultat de 230 paquets.

Així mateix, a l’escorcoll d’un dels acompanyants del conductor s’ha trobat una gran quantitat de diners en metàl·lic. S’ha obert sanció administrativa, ja que el valor total dels articles no superen els 15.000 euros per ser considerats un delicte, i s’han iniciat els tràmits per presentar el tabac a l’Agència Tributària - Servei de Vigilància Duanera.