Lluís Perarnau espera el sobreseïment de la querella d'SMATSA per prevaricació

El regidor de Serveis Municipals defensa la tasca de fiscalització de l'Ajuntament

22 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:42h
El regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, ha manifestat l'esperança del sobreseïment de la querella per presumpte prevaricació, presentada per la concessionària de neteja viària i recollida de les escombraries SMATSA, "i es tanqui", ha remarcat. Així s'ha expressat aquest dimarts abans d'entrar a declarar als Jutjats de Sabadell. Perarnau ha rebut el suport del mateix alcalde de la ciutat, Maties Serracant, així com el de Cerdanyola, Carles Escolà, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, i la Plataforma Sabadell en Defensa del Serveis Públics, entre d'altres. 

Perarnau ha dit que es troba a les portes de les dependències judicials "per complir amb el deure de fiscalitzar el servei" i ha afirmat que el fet de declarar davant la justícia "ens referma que toquem privilegis, perquè ve d'un govern anterior que va permetre que una empresa fes i desfés" sense cap control. 
 

Membres de la plataforma en defensa dels serveis públics a les portes dels jutjats Foto: Albert Segura


En aquest sentit, el regidor ha advertit que el govern municipal ha "posat les mesures per recuperar les regnes i per això, ara, es troba a la via penal". Ha resumit que, al cap i a la fi, "son maniobres per obstaculitzar" aquesta feina del consistori. 

Juntament amb el responsable de Serveis Municipals estan citats a declarar l'assessor Xavier Ludevic i els funcionaris Eva Vilarrubí i Pere Escudero. Aquest dijous serà el torn del regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), l'exregidor de Crida per Sabadell, Albert Boada, i l'assessor municipal Jordi Colomer. Per últim, el dia 31, l'alcalde Maties Serracant.