Una església amagada del Vallès amplia a quatre les «joies» romàniques d'una ruta als Vallesos

La iniciativa busca donar a conèixer el patrimoni local

L'església romànica de Sant Pere de Reixac
L'església romànica de Sant Pere de Reixac | Ajuntament de Montcada i Reixac
Redacció
20 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:54h
L'església de Sant Pere de Reixac, de Montcada i Reixac, situada al vessant oest de la Conreria, a la serralada Marina, s'ha afegit a la Ruta de les esglésies amagades. Una iniciativa de conservació i difusió del patrimoni històric i l'art romànic del Baix Vallès i que amb l'entrada d'aquest monument de Montcada amplia a quatre els temples. 

Fins ara aquesta llista l'integraven Santa Maria de Gallecs, a Mollet; Santa Maria l'Antiga, a Santa Perpètua de Mogoda i Sant Cebrià de Cabanyes, a Sant Fost de Campsentelles. Les quatre esglésies comparteixen que es troben enmig d'uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana.

El consistori montcadenc ha decidit incloure l'església de Reixac, després dels "bons resultats" obtinguts amb d'altres casos de col·laboració amb d'altres poblacions o institucions com la Casa de les Aigües i el jaciment ibèric de Les Maleses.  

Així, s'organitzaran visites guiades i portes obertes, que en el cas del monument de Montcada serà el quart diumenge de cada mes i començarà el proper diumenge. La segona cita, però, es farà coincidir amb la Festa Major de la Vallençana, l'1 de juliol. 

La Ruta de les esglésies amagades es va posar en marxa el 2015, impulsat pel Centre d'Estudis Molletans, el Centre de Recerques i Estudis (CREM) de Santa Perpètua i Amics de Cabanyes de Sant Fost, amb el suport dels respectius ajuntaments.