S'instal·len grans pancartes per Sabadell que avisen «Demà pots ser tu»

És la campanya que denuncia la pèrdua de drets humans a l'Estat

La pancarta en una de les entrades a Sabadell
La pancarta en una de les entrades a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
19 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:01h
Fa una mica més d'un mes es presentava la campanya "Demà pots ser tu", que denuncia la pèrdua de drets civils a l'Estat. Òmnium Cultural, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, l'Associació Irídia-Centre per la Defensa dels Drets Humans, Novact-Institut Internacional per l'Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau impulsaven aquesta iniciativa que visualment s'ha traduït en aquest missatge amb grans pancartes, i d'altres formats. 

A Sabadell, des de fa uns dies, es pot trobar en grans pancartes instal·lades a la plaça del Mil·lenari i els seus voltants. La particularitat del lema és que dins la paraula "tu" és un personatge afectat per aquest denúncia com els rapers Valtonyc i Pablo Hasel, la tuitaire Cassandra Vera, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, entre d'altres fins a una llista de nou cares.
 

La pancarta a la plaça del Mil·lenari Foto: Albert Hernàndez

La campanya amb el regidor Jordi Pesarrodona Foto: Nació Sabadell

Una de les pancartes reivindicatives a Montcada i Reixac Foto: Nació Sabadell


No és només una crítica contra el procés català, sinó també contra qualsevol dissidència. Per això, hi ha músics, periodistes i activistes que han passat pels tribunals o han estat condemnats.

Però no només estan per Sabadell, també a la comarca es poden veure "Demà pots ser tu" o en versió castellana "Mañana puedes ser tú". A la població natal de Cuixart, Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola i Montcada i Reixac, entre d'altres punts del Vallès.