Dissabte amb forts patacs d'aigua en alguns punts del país

El sol estarà present la primera meitat de la jornada

Els núvols guanyaran protagonisme
Els núvols guanyaran protagonisme | Juanma Peláez
Redacció
18 de maig del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dissabte cel serè o poc ennuvolat en general fins a mig matí, si bé de matinada hi haurà intervals de núvols a Ponent i el terç sud que deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat. A partir de mig matí creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran el cel mig o molt ennuvolat en aquests sectors, localment cobert. A la tarda la nuvolositat es desplaçarà de nord a sud i també deixarà el cel mig o molt ennuvolat a la resta del país.

De matinada són possibles algunes precipitacions febles i aïllades a Ponent. Des de darreres hores del matí s'esperen ruixats o xàfecs de distribució irregular a punts de muntanya de la meitat nord, i d'aïllats a la resta del prelitoral. Amb el pas de les hores els ruixats podran arribar a àrees properes. Al final del dia les precipitacions tendiran a minvar. Cota de neu: 2.500 metres. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forta a l'interior de la meitat nord. Sovint aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants a l'interior de la meitat nord.

Temperatura mínima semblant en general i lleugerament més baixa al terç sud, i màxima lleugerament més alta. La mínima se situarà entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est, entre 9 i 14 ºC a la resta de l'interior i a la Costa Brava i entre 12 i 17 ºC a la resta del litoral. La màxima voltarà entre 18 i 23 ºC al Pirineu, entre 23 i 28 ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre i entre 21 i 26 ºC a la resta del país.