VÍDEO Cremen un gran retrat de Felip VI en l'acte de defensa de Valtonyc a Sabadell

La cita ha congregat mig centenar de persones davant de l'edifici dels jutjats de la capital vallesana i ha comptat amb la participació del raper Elgio

Moment de la crema del retrat de Felip VI a Sabadell
Moment de la crema del retrat de Felip VI a Sabadell | Albert Segura
17 de maig del 2018
Actualitzat el 19 de maig a les 17:41h

Moment de la crema del retrat de Felip VI a Sabadell. Foto: Albert Segura


Mig centenar de persones s'han concentrat aquesta tarda davant de l'edifici dels jutjats de Sabadell per reclamar llibertat per al raper Valtonyc, condemnat a presó pel contingut de les seves lletres. La trobada ha comptat amb la participació del raper Elgio, de Sabadell, condemnat també a 2 anys i un dia de presó, i ha acabat amb la crema d'un gran retrat de Felip VI, sota l'atenta mirada d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal


"Estem aquí perquè pretenen apartar-lo de la seva família per haver fet unes lletres i haver injuriat a la corona, una família, la reial, que viu a costa nostra, no ens deixen expressar la nostra ràbia", ha expressat el raper sabadellenc. "Més de 20.000 persones estan represaliades a tot l'Estat per delictes d'opinió", ha afegit, assegurant que l'Estat "empara la tortura i les violacions", en clara al·lusió a la sentència de La Manada.

La imatge de concentracions a les portes de dependències judicials s'ha estès no només per la comarca, també s'ha fet una convocatòria als Jutjats de Cerdanyola, sinó arreu del país com a Lleida i Barcelona, a més de la seva ciutat natal, Mallorca. 

Precisament aquesta mobilització ha coincidit amb una curiosa iniciativa engegada pel raper. Ha començat una campanya, a través de les xarxes socials, per despistar la policia i crear expectativa del seu parador. Amb l'etiqueta #CompraunbilleteparaValtonyc ha impulsat aquesta iniciativa, afirmant que ha comprat 23 bitllets amb 11 destins diferents.