Tallen l'accés a Can Llobateres entre Sabadell i Barberà per risc d'esllavissada

A partir d'aquest divendres

Vista aèria de Can Llobateres
Vista aèria de Can Llobateres | Ajuntament de Barberà
Redacció
17 de maig del 2018
Per raons de seguretat, aquest divendres està previst procedir al tall del trànsit al carrer del Doctor Crusafont, la carretera local d’accés a Can Llobateres, situada entre Sabadell i Barberà del Vallès. El trànsit es veurà afectat entre el carrer Circumval·lació i el carrer Altimira, on només es podrà accedir en vehicle a la zona d’Horta Municipal i als aparcaments dissuassoris habilitats pel Carrer de la Verneda, tallant-se el trànsit per tot el tram del Torrent de Can Llobateres.

El motiu del tall de trànsit que duu a terme la Regidoria de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Barberà del Vallès és el risc d'esllavissament del terreny, que ja ha produït una primera greu esquerda en el ferm de la carretera en els darrers dies. El Torrent de Can Llobateres, paral·lel a la carretera, pateix des de fa anys un procés d'erosió que afecta l'estabilitat del terreny, i que suposa que hi hagi un alt risc que cedeixi el subsòl de la carretera.

En aquest moment, des de la Regidoria de Territori i Medi Ambient de Barberà s'ha iniciat l'estudi tècnic per reparar el dany i es segueixen els contactes amb l’Ajuntament de Sabadell per avaluar el procés d’erosió, que té l’origen en el canvi del règim hídric en la capçalera de la conca del torrent.

Encara no és possible avançar la durada dels treballs necessaris per restablir les condicions de seguretat, però s'informarà a la població tan bon punt es tingui la informació. Aquesta carretera local, que creua el Parc Fluvial del Ripoll, té com alternativa la Ronda de la Unió i la seva continuació amb l'Avinguda del Castell de Barberà.

Des de la Regidoria es demana comprensió i paciència a la població, i que s’aprofiti aquest tall per accedir al Parc Fluvial del Ripoll i gaudir d’un espai que, mentre duri aquesta restricció al trànsit, tindrà una millora molt important en la qualitat de l’aire, segons afirma el consistori.