PP i Ciutadans exploten per la rebuda de Sabadell als familiars dels joves d'Altsasu

El popular Esteban Gesa acusa el govern local de prendre una "repugnant decisió" i els regidors taronges de "victimistes"

Maties Serracant, amb Edurne Goikoetxea i Antxon Ramírez de Alda
Maties Serracant, amb Edurne Goikoetxea i Antxon Ramírez de Alda | Ajuntament de Sabadell
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:55h
La presència de dos dels pares dels joves acusats pels fets d’Altsasu (Navarra), Edurne Goikoetxea i Antxon Ramírez de Alda, a Sabadell no ha caigut bé a part de l'oposició al consistori. L'Ajuntament ha aprofitat per rebre els dos pares en un acte institucional al consistori, una trobada que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), i el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez (ERC), entre altres regidors.

La decisió no l'han encaixat gens bé ni el regidor del PP, Esteban Gesa, ni els regidors de Ciutadans. Gesa ha estat el més contundent, a través d'una piulada a Twitter en què acusa el govern local de prendre una "repugnant decisió".
 
Pel seu cantó, la formació taronja ha emès un comunicat assegura que l'executiu local "segueix alimentant el relat victimista de l'independentisme" i suposa "una falta de respecte a les víctimes" rebre els pares dels joves, quan encara no hi ha hagut una sentència judicial al respecte.

Els dos pares van participar dilluns en un acte organitzat per l'Assemblea Nacional catalana (ANC) a La Patronal de Sant Quirze del Vallès, i dimarts van tornar a prendre part en un altre acte a La Quartera, a Sabadell. Aprofitant aquest fet, el consistori va convidar-los a un acte institucional, on hi van participar altres regidors de govern com Xavi Guerrero (ERC), Lluís Perarnau o Glòria Rubio (Crida per Sabadell), però també de l'oposició, com el regidor no adscrit i ex del PSC Lluís Monge.