Sabadell recorda els set mesos de presó dels «Jordis» i avisa que «persistirà» mobilitzada

Mig miler de persones es concentra a la plaça Sant Roc per reclamar la seva llibertat | En un acte previ, a la plaça de la Creu Alta, es destapa una gran pancarta reivindicativa

La pancarta gran desplegada en un bloc
La pancarta gran desplegada en un bloc | Albert Hernàndez
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat el 17 de maig a les 0:13h

La pancarta posada en un balcó d'un bloc de Sabadell Foto: Albert Hernàndez
 

Mig miler de persones s'han aplegat aquest dimecres a la plaça Sant Roc quan fa set mesos de l'entrada a presó del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez. Una trobada que ha servit per repassar aquest període amb integrants i exintegrants de l'ANC Sabadell per la independència i Òmnium Sabadell.


Parlaments a dues veus que han repassat aquest més de 200 dies i 5.000 hores sense els "Jordis", recordant que en aquest temps s'han celebrat Nadal, Cap d'Any, Carnaval i innumerables trobades, però "sense vosaltres". Tot i així, la negativa de la fiscalia belga a extradir Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig ha donat alè als manifestants per tal que "tornin a casa", a més d'assenyalar "la independència i la justícia en majúscules" del país europeu. 

Sigui com sigui, els membres i exmembres de les entitats han avisat que "persistiran" al carrer i que es mobilitzaran cada dies 2, 16 i 23 "i els que calgui". Així com també han manifestat que "hi ha preses polítiques. No les oblidem a elles". 
 

Un grup de persones s'ha trobat abans a la plaça de la Creu Alta Foto: Albert Hernàndez
 

El raper Elgio durant la seva intervenció Foto: Albert Hernàndez


El raper Elgio, present

Un altre dels que s'ha posat davant el micròfon ha estat el raper sabadellenc Elgio, condemnat a dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme a les lletres de les seves cançons. El cantant ha denunciat "l'Estat opressor, que ens pren els nostres drets" i ha aplaudit "la diversitat de gent" aplegada a la plaça, com un valor per tombar aquest "Estat" que coarta llibertats, ha insistit.


L'acte s'ha tancat amb la interpretació, per part d'un integrant de Músics per la Llibertat de Sabadell, de dos temes L'Emigrant i Els Segadors, que han entonat les 500 goles que hi havia a la plaça.

Convocatòria prèvia a la Creu Alta 

Abans de la concentració a la plaça Sant Roc, a la plaça de la Creu Alta s'ha desplegat una gran que reclama "llibertat presos polítics". Des d'aquí, la comitiva ha desfilat fins a la plaça Sant Roc.