​SMATSA anirà al contenciós com a resposta a la desestimació d’al·legacions als expedients

L'empresa veu com un "despropòsit" la petició de 3,4 milions d'euros

Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:32h
L’estira i arronsa entre l’Ajuntament de Sabadell i la concessionària de recollida de residus i neteja viària, SMATSA, continua. La companyia ha anunciat la presentació d’un contenciós-administratiu, un cop el consistori ha desestimat les al·legacions de l’empresa en quatre dels cinc expedients oberts.
 
SMATSA ha qualificat de “despropòsit” la petició de 3,4 milions d’euros per part del govern municipal i ha remarcat que “aquests serveis han estat aprovats i sol·licitats” per la mateixa administració. Més enllà d’això, la concessionària ha assegurat que encara esperen “sense èxit” la definició dels serveis que s’han de prestar.
 
També ha replicat el quart expedient tombat, que fa referència a la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), determinat que l’argumentació municipal és una “cantarella repetida”. Així, ha insistit, que “no es factura cap servei que no es presta” i ha ampliat l’explicació que el contracte estipula “per aquells mitjans i tècnics que cada dia surten a treballar, essent els propis tècnics municipals els que ho validen”.
 
La concessionària, per últim, ha informat que la comissió de seguiment del contracte anteriorment suspesa per l’Ajuntament ha quedat suspesa. Una notificació, com han dit, s’ha fet per telèfon i que, segons han precisat, no s’havia arribat a reunir.