La UAB acollirà l'esdeveniment tècnic wiki més important del món

Es tracta de la Wikimedia Hackathon i es durà a terme aquest cap de setmana

Redacció
17 de maig del 2018
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà en el seu campus de Cerdanyola del Vallès la Wikimedia Hackatohn, l'esdeveniment tècnic wiki més important del món. La cita tindrà lloc del 18 al 20 de maig a l'Escola d'Enginyeria de la UAB, al campus vallesà, que reunirà desenvolupadors de tot el món per millorar la infraestructura tecnològica de la Wikipedia i els seus projectes germans.

Serà la primera vegada que la Wikimedia Hackathon organitzarà en una ciutat del sud d'Europa, de manera que es calcula que en aquesta ocasió es comptarà amb un total de 300 participants a la cita de Catalunya. El 17 de maig, començaran a arribar els assistents a Barcelona i participaran en diversos esdeveniments informals, mentre que divendres, a les 10.00 hores, hi haurà un acte institucional d'obertura a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres amb representants de l'Amical Wikimedia, la UAB i la Fundació Wikimedia.

Posteriorment, començaran les activitats que continuaran de manera ininterrompuda fins a l'acte de cloenda, diumenge a les 16.00 hores, on es presentaran diferents projectes sobre bases de dades, edició mòbil, humanitats digitals, disseny, traducció automàtica i col·laboració visual. També es presentarà el projecte AS, un sistema d'aprenentatge automàtic que acaba d'adaptar la Viquipèdia en català i que ajuda a lluitar contra el vandalisme, el que es fa amb un model de predicció basat en edicions vandàliques anteriors.

Anteriorment, l'esdeveniment s'havia organitzat a Berlín (2011 i 2012), Amsterdam (2013), Zuric (2014), Lió (2015) i Jerusalem (2016).