«Stop persecució»: El debat que porta a Sabadell la discriminació per sexe i gènere

S'inaugura aquest dimecres amb el passi d'una pel·lícula reconeguda internacionalment

Redacció
16 de maig del 2018
Sabadell serà, a partir d'aquest dimecres i fins divendres, escenari del debat sobre la discriminació que es pateix en molts països d'arreu del món per raons d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La ciutat, de la mà de les entitats Ca l'Enredus i Actuavallès, acull les jornades #StopPersecució, Moviments forçats i dret d'asil per raó LGBTIQ+.

L'esdeveniment arrenca, a partir de les 18.30, amb la projecció del documental Mr. Gay Syria als cinemes Imperial i que comptarà amb el seu protagonista, Mahmoud Hassino, i el director, Ayse Toprak. És un film, reconegut a festivals com el Chicago i Sarajevo, entre d'altres, narra la vida dos refugiats sirians gais a Istanbul. La història de dues persones amb doble vida, per voler manifestar la seva identitat homosexual i a la vegada amagar-la davant una família molt tradicional. 


Aquest dijous, a partir de les 17 hores, al casal Pere Quart, l'Oficial de Protecció de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats(ACNUR), Juan Carlos Arnaiz, i l'advocada penalista i assessora de l'Observatori contra l'Homofòbia, Laia Serra, entre d'altres, oferiran una conferència. 

De cara a l'últim dia, divendres, hi ha programades taules de treball, també al casal Pere Quart, sobre estratègies, reptes i xarxes de suport, entre d'altres temes. La cloenda s'espera que vagi a càrrec de la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, i el secretari general d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. 
 

Mapa de la situació actual dels països que discriminen Foto: ILGA