La PAHC apel·la a la seva perseverança en la mesura municipal que «dona visibilitat» els desnonaments

La ciutat va registrar 220 el 2016 i 200 fins a l'octubre de 2017

Redacció
16 de maig del 2018
L'Ajuntament de Sabadell anunciava, fa uns dies, que cada dues setmanes publicaria els desnonaments que ha aturat. Una mesura que busca "fer visible" aquesta problemàtica i que la PAHC ha aplaudit, però amb matisos i posant l'accent en la feina de set anys de la plataforma, lluitant perquè la gent no es quedés al carrer.

La portaveu de la plataforma, Rosa Pahissa, ha recordat que tot aquest temps "hem estat fent pressió". Pahissa ha compartit la idea que la finalitat de la iniciativa, "és una altra manera de donar visibilitat els desnonaments" i ha recordat "que no surtin, no vol dir que no existeixin. Segueixen produint-se". Ha afegit que al cap i a la fi "és una problemàtica de la ciutat" i forma part de les tasques del consistori. 

El 2016, segons dades de l'Ajuntament, proporcionades pel Jutjat de Sabadell -això vol dir que inclouen, a més d'habitatge, aparcaments, locals comercials i altres immobles-, va haver-hi 220 llançaments efectius i fins el 18 d'octubre de 2017, 200. 

D'altra banda, Pahissa ha reconegut que les pràctiques "intimidatòries", per part dels Mossos d'Esquadra, que havien detectat els últims mesos ja no li "consten" i ho ha vinculat "a la mediació" reclamada a l'administració local.