Segueix l'escalada del mercuri

Els núvols guanyaran pes en algunes zones del nord, amb ruixats aïllats

Redacció
15 de maig del 2018
El sol serà protagonista a gairebé tot el país
El sol serà protagonista a gairebé tot el país | Jordi Rodoreda
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres hi haurà predomini de l'ambient assolellat fins a migdia, tot i que amb intervals de núvols alts i mitjans al terç sud i a sotavent del Pirineu i del Prepirineu. A partir de llavors creixeran algunes nuvolades a punts del Pirineu i del Prepirineu, sobretot al sector oriental, a punts de muntanya del quadrant nord-est i, més aïlladament, a la resta del prelitoral que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat; a la resta del territori el cel quedarà poc ennuvolat o puntualment mig ennuvolat a l'interior.

A més, durant la tarda es podran formar alguns núvols baixos al nord del litoral central i al sud de la Costa Brava. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà cobert o molt ennuvolat fins a mig matí i de nou a partir de la tarda, mentre que durant les hores centrals del dia quedarà entre poc i mig ennuvolat.

Temperatura mínima lleugerament més alta en general; màxima en ascens lleuger o localment moderat al quadrant nord-est i a la resta del Pirineu, sobretot al vessant nord, on l'ascens serà entre moderat i acusat, mentre que a la resta serà semblant o lleugerament més alta. La mínima oscil·larà entre 3 i 8º C al Pirineu i al Prepirineu, entre 6 i 11º C a la depressió Central i al prelitoral i entre 8 i 13º C al litoral. La màxima rondarà entre 16 i 21º C al Pirineu i entre 21 i 26º C a la resta, si bé serà puntualment més alta a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre.