​Sabadell demana a SMATSA que retorni 3,4 milions d’euros «pagats de més»

L'Ajuntament desestima la majoria de les al·legacions de quatre dels cinc expedients

Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:20h
L’Ajuntament de Sabadell ha demanat a SMATSA 3.493.527 euros en concepte per haver “pagat de més” els anys 2014, 2015 i 2016. Així ho ha resolt, després de desestimar les al·legacions sobre quatre dels cinc expedients que va presentar contra la concessionària. En aquest cas, fa referència a tres i el consistori ha considerat que l’empresa “ha facturat diversos serveis de recollida de residus per sobre dels imports contractats sense que l’Ajuntament hagi incrementat el servei”.
 
En aquest sentit, ha apuntat que ha hagut de destinar “més equips” del previst en l’oferta i els ha repercutit a l’Ajuntament “en lloc d’assumir-ho”, que, com ha remarcat l’administració local, preveu el contracte.
 
També ha tombat les argumentacions de la companyia de recollida de residus contra un altre expedient, que fa referència a l’expedient d’Instrucció Tècnica de la Facturació (ITF). De fet, n’ha estimat parcialment dues i n’ha denegat dues més. Això farà que la concessionària apliqui els preus unitaris per servei que va oferir en la seva oferta, en comptes de facturar els equips posats a disposició del servei. És a dir, haurà de rebaixar els imports.