Juli Fernàndez diu que el mur construït a Torre-romeu és un «crim»

El segon tinent d'alcalde visita el lloc on dimecres va caure part d'un mur i garanteix que ja no "hi ha riscos" amb l'actuació en marxa

Els treballs per aixecar un nou al carrer Onyar
Els treballs per aixecar un nou al carrer Onyar | Albert Hernàndez
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:41h

Els treballs per aixecar un nou al carrer Onyar Foto: Albert Hernàndez


El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat aquest divendres Torre-romeu, acompanyat d'altres membres del govern municipal, on dimecres va caure una part del mur del carrer Onyar. Fernàndez ha dit que és un "crim" la construcció d'aquest mur, tal com li han traslladat els enginyers. Ho ha justificat, "només hi havia formigó i ha d'anar amb una armadura mínima d'acer". 

Per això, el tinent d'alcalde ha assegurat que "si complís amb les mínimes condicions garantides no hauria caigut". Fernàndez ha volgut deixar clar que va caure "no per deixadesa sinó per la intervenció que fèiem". Ha detallat que, a partir d'ara, s'anirà desmuntant la infraestructura antiga i aixecant la nova en paral·lel. 

Material dels operaris que estan actuant a la zona Foto: Albert Hernàndez

Una part del mur apuntalat, perquè té més risc de caure Foto: Albert Hernàndez


També ha garantit que aquest fet no ha generat afectacions a les edificacions dels voltants i tampoc "hi ha riscos" que d'aquí a que s'acabin els treballs es torni a repetir l'escena. En aquest sentit, no ha volgut fixar una data, "ara s'ha hagut de fer una intervenció d'emergència. Per tant, els terminis i els pressupostos són posteriors", encara que ha manifestat que dels sis mesos calculats "pot anar mes amunt mes avall". 

Modificació de l'autobús

Aquesta caiguda ha provocat la reordenació d'alguns aparcaments i alterar línies d'autobús que s'endisaven al barri, "però segueixen arribant, amb entrada i sortida pels carrers Guadiana i Noguera Pallaresa".  
 

Fernàndez ha recordat que és un mur construït fa 21 anys i que s'està "solucionant un problea perillós". Una intervenció que es va produir, ha continuat, en el moment que van saber que el mur estava trencat. 

 

La zona on s'està desmuntant el mur del carrer Onyar Foto: Albert Hernàndez