La veïna de Cerdanyola amenaçada «d'urgència» per ser desnonada aconsegueix pis de lloguer social

La solució arriba en plena reunió entre la PAH i l'Ajuntament, després de l'ocupació del consistori

L'acció duta a terme per la PAH
L'acció duta a terme per la PAH | Juanma Peláez
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:03h

Aquest dijous una cinquantena de membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola irrompia a l'Ajuntament de Cerdanyola per ocupar-lo i amenaçava amb instal·lar-se fins que no s'aportés una solució a una veïna amenaçada "d'urgència". Finalment, i en plena reunió entre membres de la plataforma i l'alcalde, Carles Escolà, acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Elvira Vila, va arribar el pis de lloguer social. 

"De sobte, de l'Incasòl va aparèixer un pis", han explicat des de la PAH, mentre que Vila ha assegurat que "era el resultat de la Mesa d'Habitatge. Tant podia haver arribat avui o en cinc dies. Ha estat una coincidència". La tinent d'alcalde ha garantit que "fa dies" van enviar un requeriment al jutjat perquè prorrogués l'ordre d'execució del desnonament, el tercer que rebia la inquilina. Tot i així, la pròpia Vila ha reconegut "al ser propietat d'un particular, depèn d'ell". 
 

Diversos membre de la PAH al consistori vallesà Foto: Juanma Peláez


La PAH ha celebrat que amb la seva acció s'hagi aconseguit un sostre per a la veïna, "si no ens exposem, no hi ha solucions" i han afirmat que hi ha "un desconeixement", per part del consistori, com actua Serveis Socials. 

La tinent d'alcalde ha volgut recordar que en el cas particular d'aquesta dona "feia mesos que s'hi treballava", amb la seva tècnica assignada, i s'hi havien "destinat diversos recursos" del tipus, ajuda per a un habitatge o per comprar aliments frescos. Vila ha admès "les limitacions" que tenen com a Ajuntament, tant en competències com en recursos. Per això, ha continuat, "hem de prioritzar els que tenim" i ha avisat que "el soroll no arregla els problemes".

Sigui com sigui, aquesta veïna de Cerdanyola, a partir del proper 20 de juny, tindrà un nou habitatge i, en cas que hagi d'abandonar la finca actual, el consistori l'allotjarà en un hotel de la ciutat.