La PAH ocupa l'Ajuntament de Cerdanyola per una amenaça «d'urgència» de desnonament d'una veïna

Una cinquantena de membres de la plataforma han irromput al consistori per denunciar la "deixadesa" envers la població

Diversos membre de la PAH al consistori vallesà
Diversos membre de la PAH al consistori vallesà | Juanma Peláez
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:10h

Una veïna de Cerdanyola està amenaçada de ser desnonada del l'habitatge on està de lloguer. Té l'ordre d'execució per aquest divendres i és el tercer intent. Una dona, víctima de violència de masclista, amb una invalidesa reconeguda del 44% i seguiment psicològic. Davant aquest escenari, una cinquantena de membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola han dit "prou" i aquest dijous al matí ha irromput a l'Ajuntament de Cerdanyola per ocupar-lo i tancar-se al seu interior per la "urgència" d'aquest cas.    

"Acostumem a fer aquest tipus d'accions en bancs, però ja n'hi ha prou. L'Ajuntament de Cerdanyola no li ha trobat solució", han explicat des de la PAH i han afegit, "s'ha apuntat a la taula d'emergència i ha fet tots els passos pertinents. Coneixien el seu cas". 
 

Integrants de la PAH parlant amb l'alcalde Foto: Juanma Peláez

L'acció duta a terme per la PAH Foto: Juanma Peláez

L'alcalde Carles Escolà ha parlat amb els manifestants abans de reunir-se amb la PAH Foto: Juanma Peláez


La protesta ha estat perquè "no sabem on anirà demà" aquesta persona i han recordat que el partit del govern municipal, Compromís per Cerdanyola, evidenciava com un "fet" la creació de l'oficina de l'habitatge i de la taula antidesnonaments.  La mobilització ha sorprès la Policia Local i treballadors municipals. L'alcalde, Carles Escolà, ha conversat amb diferents integrants a les portes i s'ha reunit amb portaveus de la PAH. Però des de l'organisme ja han avisat que "no marxarem fins que tinguem una solució".