VÍDEO Així s'ha desmantellat la línia elèctrica que creua els túnels de Vallvidrera

Ha obligat a tallar el trànsit

per Redacció , 13 de maig de 2018 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Treballs de desmuntatge a Vallvidrera. Foto: Endesa

 

Endesa ha procedit a la retirada de sis línies de mitja tensió que creuen l'autopista C16, a l'altura del peatge dels túnels de Vallvidrera, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès. Es tracta d'una acció que s'emmarca en el Pla Collserola per racionalitzar la xarxa aèria d'alta, mitja i baixa tensió situada dins el Parc Natural de la Serra de Collserola, així com de la seva zona d'influència.


Aquesta és una de les 37 actuacions que es realitzaran fins al 2019, emmarcades en un conveni signat entre la companyia i el Consorci del parc, i amb una inversió total aportada íntegrament per Endesa de prop de 4,5 milions d'euros. L'operativa, que té un pressupost de 30.000 euros, consisteix a desmuntar sis trams de xarxa aèria de 25 kV que creuen l'autopista de cap a cap, on cada tram té una longitud de 123 metres, i representa una complexitat singular, perquè caldrà tallar la C16 durant una hora, per estrictes raons de seguretat.

Així, un cop realitzats els treballs preparatius, a la matinada, un camió cistella col·locat al mig de la via per destensar els cables, retirar-los les grapes, baixar-los a terra, tallar-los i desenganxar de les torres metàl·liques que els sostenen, i recollir-los des dels extrems. En el seu lloc, s'ha d'estendre una línia de baixa tensió, de manera que els suports es mantindran, i és per aquest motiu que l'autopista ha quedat tallada al trànsit en els dos sentits fins que l'operativa ha estat acabada, per la qual cosa s'ha comptat amb la col·laboració dels Mossos.


Endesa i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van signar el 14 de març de l'any passat un conveni en el qual Endesa es compromet a invertir, fins 2019, prop de 4,5 milions d'euros en la infraestructura i les instal·lacions elèctriques de la companyia que es troben situades dins d'aquest espai natural. El pla inclou, entre d'altres, la reducció d'un 19% del traçat aeri i la substitució d'un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat que minimitza la seva presència en aquells punts on sigui impossible reconfigurar la xarxa o suprimir-la.

 

Participació