Els veïns dels «pisos malalts» de Merinals estudien portar el cas a la justícia

Aquest dimecres hi ha prevista una reunió amb l'Ajuntament per tractar-ho | S'han apuntalat dos habitatges més amb una altra recol·lecta veïnal

Els veïns de Merinals segueixen denunciant la situació que viuen
Els veïns de Merinals segueixen denunciant la situació que viuen | Nació Sabadell / Cedida
Redacció
09 de maig del 2018

Els veïns de Merinals segueixen denunciant la situació que viuen Foto: Nació Sabadell / Cedida


Dotze dies després que s'apuntalés el primer pis del bloc 53 del barri de Merinals, aquest dimarts s'ha repetit la imatge en habitatges dels blocs 52 i 56. Novament, finançat amb una recol·lecta veïnal. "Son pisos malalts", ha recordat el membre de la comissió d'afectats d'aquests habitatges, Jaume Garcia, i ha avisat que barallen la possibilitat d'encaminar el seu cas per la via judicial. 

Una decisió que prendran després de reunir-se, aquest dimecres, amb el regidor del Districte 5, Lluís Perarnau, i la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio. "Una reunió d'urgència", ha apuntat Garcia i que, com ha dit, ha de servir "per trobar el full de ruta". 

Una mesura, ha explicat el membre de la comissió, també motivada per la "troballa" de documentació "molt valuosa". Entre papers que acumulaven veïns de la zona han descobert, per exemple, un informe del 2008 que reclamava inspeccions periòdiques per "la presència de ciment aluminosi". Era a l'escala 48 i de l'antiga Adigsa, l'actual Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC). També informes que determinen que hi ha "carbonatació i hidratació". 
 

Operaris treballant en un pis Foto: Nació Sabadell / Cedida


Avís als polítics

Garcia ha assegurat que hi ha un "cert descontentament" entre els veïns, en part pel comportament de membres de l'AHC quan van visitar la zona fa uns dies, però en gran mesura per la resposta de l'Ajuntament, que va estar representat per tècnics i no regidors. "Ens vam sentir una mica desprotegits. Oblidats", ha manifestat.    

En aquesta línia crítica, el veí de Merinals ha avisat a la resta de formacions que "no vinguin a fer els discursos" al barri i ha indicat que es necessiten "solucions i que donin una volta pel barri", per tal que vegin la "magnitud" del problema.