Un centenar d'espanyolistes surten a «netejar» Barcelona de groc

L'anomenada Operació Troia està organitzada pels GDR i grups espanyolistes vinguts d'arreu de Catalunya

Espanyolistes preparats per ''netejar'' Barcelona
Espanyolistes preparats per ''netejar'' Barcelona | @anoncatalonia
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:47h
L'espanyolisme s'activa i, a través dels Grups de Defensa i Resistència (GDR) ha organitzat aquest dilluns dues convocatòries per "netejar" la ciutat de Barcelona de groc. A les 22h, un centenar d'unionistes s'han mobilitzat per sortir a arrencar llaços grocs i simbologia a favor de l'alliberament dels presos pels carrers de la capital catalana.
 
La primera cita, però, ha estat a les 19.30 hores davant del departament d'Ensenyament. Una trobada on han participat desenes de persones persones amb l'objectiu de fer "acte de presència" coincidint amb una convocatòria dels CDR per penjar llaços grocs i simbologia a favor dels presos. 

En aquesta primera convocatòria hi havia la intenció de seguir els CDR per anar veient els punts on actuen i després, de nit, fer "neteja". Els membres dels GDR i els del CDR han estat separats per tres furgonetes dels Mossos, i des dels grups espanyolistes s'ha exigit als policies que es multi els independentistes si incompleixen les ordenances de civisme. "Tothom pot reivindicar, però no embrutar", ha explicat Jaume Vizern, portaveu dels GDR.
   

Membres dels CDR reivindicant la llibertat dels presos Foto: Aida Morales


Malgrat que la "neteja" havia de començar de nit, a partir de les 20h, membres dels GDR han seguit els independentistes i han començat a retirar alguns llaços i símbols de suport als presos. Alguns han utilitzat cúters. S'ha viscut algun moment de tensió hi ha hagut tensió amb els periodistes que cobrien l'acció, perquè els GDR no volien ni càmeres ni que se'ls fessin fotografies.