Sant Quirze ja té el seu carrer de l'1 d'Octubre

El canvi de nom del fins ahir carrer d'Alfons XIII es va fer amb un acte popular

Acte de descoberta de la placa del carrer 1 d'Octubre a Sant Quirze
Acte de descoberta de la placa del carrer 1 d'Octubre a Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:49h
El carrer d'Alfons XIII ja és història a Sant Quirze del Vallès. La localitat va rebatejar la via en un acte popular celebrat al mateix carrer aquest dilluns al vespre, on s'ha descobert la placa que permet actualitzar el nomenclàtor amb el nom de carrer de l'1 d'Octubre (U d'Octubre, segons hahdeterminat l'Ajuntament).

L'acte es va fer amb presència de veïns i representants polítics, tot plegat darrera d'un faristol amb flors grogues. La cortina que amagava el cartell, també de color groc, la van retirar representants de joves del municipi.

El canvi es va després que un total de 563 veïns han participat al procés de votació per escollir el nom de tres espais del poble, on a banda del carrer Alfons XIII es buscava nom per batejar la sala històrica i la sala nova de la Patronal. De les tres propostes finalistes, la ciutadania ha escollit que el carrer Alfons XIII sigui el carrer 1 d’octubre (249 vots, 44,95% del total), que la Sala Històrica de la Patronal es denomini Sala Josep Brossa (219 vots, 40,56% del total), i que la Sala Nova de la Patronal tingui per nom Sala Salut Pastor (214 vots. 38,98% del total).

Procés Participatiu

La Comissió de Nomenclàtor de l’Ajuntament va mostrar els resultats del procés participatiu que es va iniciar el passat 12 de febrer, quan la ciutadania va poder presentar propostes de noms. El procés va comptar amb més de 400 propostes. D’entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va proposar a votació les tres propostes que més suport van tenir:

Sala històrica de la Patronal: Lluís Maria Xirinacs; Caterina Albert; o Josep Brossa.
Sala nova de la Patronal: Muriel Casals; Salut Pastor; Pepe Rubianes
Carrer Alfons XIII: U d’octubre; carrer de la República Catalana; Llibertat.