Un entrenador de futbol de Viladecavalls s'enfronta a 80 anys de presó per abusos sexuals a menors

L'home està acusat d'haver abusat a casa seva de quatre jugadors i dos empleats de discoteca entre el 2008 i el 2016

El jove jutjat per abusar de menors declarant
El jove jutjat per abusar de menors declarant | ACN
Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:11h
L'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar aquest dijous un jove de 29 anys per presumptament haver abusat sexualment almenys de sis menors d'edat entre el 2008 i 2016. L'home s'enfronta a més de 80 anys de presó per abusos i agressions sexuals a tres jugadors de 13 anys de l'equip de futbol de Viladecavalls que entrenava entre el 2007 i 2008, un altre jugador de 15 el 2015, un noi de la mateixa edat que va treballar per a ell en una discoteca de Terrassa l'any 2014 i una noia de 14 que també era empleada seva en una discoteca i a qui va obligar a mantenir relacions sexuals el 2015 i 2016.

Segons han explicat les tres primeres víctimes, des de setembre de 2007 fins al maig de 2008, l’acusat, nascut el 1989, va ser entrenador d’un equip de futbol de Viladecavalls en el qual jugaven quan eren de categoria infantil i tenien entre 13 i 14 anys. Segons les víctimes els va convertir en els seus preferits, i els anomenava "els galàctics" i els convidava a casa seva per jugar a videojocs o veure pel·lícules. Expliquen que els feia massatges a les cames amb l'excusa de l'esport i aleshores aprofitava fent-los tocaments, masturbant-los i fel·lacions. Si algú s'hi negava l’acusat els donava un clatellot o els amenaçava amb pegar-los o amb deixar-los a la banqueta el proper partit.

L'entrenador va ser expulsat de l’equip de futbol després de baixar de categoria i la següent temporada va passar a entrenar un equip de Terrassa, en el qual s’hi va inscriure un dels menors anteriors després que el processat el convencés. En el judici ha explicat que va patir abusos en unes 200 ocasions. Susanna Vilaseca, advocada de dues de les tres primeres víctimes, ha explicat que els joves se sentien intimidats per l'autoritat del seu entrenador, a qui tenien com a "ídol" i per això els va costar tant denunciar-lo, a més de la "vergonya" que tenien d'explicar-ho als seus pares.

La fiscalia i l'acusació particular de dues de les tres primeres víctimes l'acusen de tres delictes continuats d’agressió sexual, un delicte continuat d’abusos sexuals, un delicte d’abús sexual a un menor de 16 anys, un delicte continuat d’abusos sexuals a un altre menor de 16 i un delicte de captació de menor de 16 anys per elaborar material pornogràfic, i li demanen més de 80 anys de presó, a més d'indemnitzacions d'almenys 10.000 euros per cada víctima.