Un any de Manel Navarro a Eurovisió: Espanya va quedar última després de l'«eurogall» del sabadellenc

El gall del sabadellenc va marcar la seva actuació, que no va obtenir cap vot dels països participants i només 5 del televot | Portugal va guanyar l'edició del festival celebrada a Kíev

Manel Navarro, a la final d'Eurovisió
Manel Navarro, a la final d'Eurovisió | RTVE
12 de maig del 2018


Aquest proper dilluns, dia en què a Sabadell hi celebrem la festivitat de La Salut, també es commemora un any del pas del sabadellenc Manel Navarro pel Festival d'Eurovisió, que aquest vespre se celebra a Portugal, després que Salvador Sobral va guanyar amb el tema Amar pelos dois. D'aquella gala, però, en quedarà el record de l'eurogall que Navarro va oferir en el punt àlgid de la cançó, i que ell mateix va saber reconduir per fer-ne broma.

Tot i això, Espanya va enfonsar-se fins el darrer lloc de la classificació, deixant el marcador net, amb zero punts dels països participants. El televot, però, li va assignar 5 punts, que va "salvat" la delegació espanyola.

Per trobar una puntuació dels països tan dolenta a Espanya ens hem de remuntar a 1999, quan la cantant Lydia va obtenir zero punts a Jerusalem (Israel), amb el tema No quiero escuchar, que va interpretar vestida d'Agata Ruíz de la Prada. Anteriorment, al 1983, Remedios Amaya va deixar el llistó al mateix nivell amb el tema Ay quien maneja mi barca, gala que es va fer a Munic (Alemanya).

Un gall inadequat

Si una cosa va marcar l'actuació de Navarro va ser el gall que va deixar anar en un dels moments en què el to de la cançó era més alt, tot un drama que no va passar desapercebut a la xarxa. El mateix Navarro, a través del seu compte oficial, en va fer broma, amb una imatge animada d'un gall amb sabatilles esportives.



Aquest any, Espanya intentarà que la bona acollida que ha tingut el retorn d'Operación Triunfo es contagiï sobre l'escenari amb l'actuació d'Amaia i Alfred amb el tema Tu canción.