El nou govern de Sabadell compta amb quatre àrees

L’alcalde assumeix les competències de Policia Municipal, Intervenció i Comunicació | Maties Serracant és 1r Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat

Albert Segura
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a les 11:42h
L'equip de govern al complet.
L'equip de govern al complet. | Juanma Peláez
El nou govern de Sabadell compta amb quatre àrees que es reparteixen a parts iguals els dos socis de govern, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Crida per Sabadell. L’alcalde Juli Fernàndez assumeix, entre altres competències, Intervenció, Comunicació i Policia Municipal, i incorpora Xavier Guerrero com a regidor de Transparència. El portaveu de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, és 1r Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, i assumeix Urbanisme, Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, i Habitatge.
 
El govern compta amb els vuit regidors d’ERC i la Crida, quatre dels quals lideren és àrees de govern, on es creen tres tinences d’alcaldia. Alcaldia assumeix funcions executives i polítiques més enllà de la representació institucional, concretament les de Secretaria General, Relacions Institucionals, Intervenció, Comunicació i Policia Municipal.
 
Àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals: Juli Fernàndez
 
Juli Fernàndez assumeix l’Àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals: “Incorpora Serveis Centrals, Promoció Econòmica, Comerç , Consum i Turisme, amb un regidor adjunt, que serà l’Albert Cos Boada, que assumeix Nova Economia i Recursos Humans”, ha explicat l’alcalde.
 
“Intentem transmetre com hem dit sempre que és un govern compartit, col·laboratiu, un sol govern, i aquest cartipàs ho reflecteix”, ha afegit Fernàndez. A més, Xavi Guerrero assumeix la regidoria de Transparència, que s’inclou dins de l’àrea d’Alcaldia.
 

Juli Fernàndez, amb el cartipàs sota el braç. Foto: Juanma Peláez


Àrea de Territori i Sostenibilitat: Maties Serracant
 
Maties Serracant és 1r Tinent d’Alcalde i assumeix l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, amb les competències d’Urbanisme, Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, i Habitatge. En aquests àmbits es tractaran aspectes com el planejament urbanístic, la gestió d’ecosistemes, el rodal, el Parc Agrari, el cicle de l’aigua o l’Agenda 21. En aquest sentit, es deroga el plantejament actual de Smart City que el govern socialista havia impulsat per redefinir-lo.
 
“Posem èmfasi en la regidoria d’Habitatge, a la qual volem donar un impuls en el context actual, amb una política de desnonaments zero, i articular des de Vimusa mecanismes per dotar la ciutat d’un parc d’habitatges públics per fer front a l’emergència habitacional”, ha assenyalat Serracant.
 
Xavi Guerrero també assumeix la regidoria d’Espai Públic, inclosa dins de l’àrea de dirigeix Serracant.
 
Àrea de Coneixement i Participació: Glòria Rubio
 
Glòria Rubio és 2a Tinenta d’Alcalde i assumeix l’Àrea de Coneixement i Participació, amb les regidories d’Esports i Participació. “Hi ha la necessitat de crear una nova àrea per donar impuls a la participació real dels barris, les entitats i les persones”, ha assenyalat Rubio.
 
Això serà així gràcies a un programa transversal de participació perquè, segons Rubio, “és indispensable generar processos participatius transversals, on tots els ciutadans comencin a prendre decisions en tot allò que els afecta”. En aquesta línia considera essencial que els àmbits d’esport, cultura i educació comencin a ser a l’accés de tothom i amb una gran qualitat.
 
La regidora Montse Chacon assumeix dins d’aquesta àrea les regidories de Cultura i Educació.
 
Àrea d’Acció Social i Drets Civils: Gabriel Fernàndez
 
Gabriel Fernàndez és 3r Tinent d’Alcalde i assumeix l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, assumint les regidories de Salut, Serveis Socials i Cooperació i Solidaritat. “Hi ha una realitat que la patim com a societat, ens centrem en combatre causes d’emergència social, cosa que posa en perill part de la nostra població perquè poden caure en l’exclusió social”, ha assenyalat Fernàndez.
 
En aquest sentit es planteja treballar des de la perspectiva emancipadora en relació als drets, on no concep l’acció com d’assistencialista. Míriam Ferràndiz assumeix la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, que depèn d’aquesta àrea.