La nova Síndica de Greuges de Sabadell fixa quatre línies «principals d'actuació»

Eva Abellán posa l'accent en els col·lectius més vulnerables i els "drets i deures" de la ciutadania

La nova Síndica amb tots els regidors presents a la seva presa de possessió
La nova Síndica amb tots els regidors presents a la seva presa de possessió | Albert Hernàndez
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 20:21h

La nova Síndica amb tots els regidors presents a la seva presa de possessió Foto: Albert Hernàndez


Sabadell ja té Síndica de Greuges. Aquest dimecres ha pres possessió Eva Abellán en el càrrec, en un acte protocol·lari a la sala de plens, que ha estat presidit per l'alcalde, Maties Serracant, i ha comptat amb la presència de part del govern municipal i de regidors, a més del president en funcions del Fòrum de Síndics, Sindiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya,  Lluís Martinez. 

Abellán ha fixat quatre línies "principals d'actuació" en el seu mandat i ha fet menció especial "en els col·lectius vulnerables que troben més dificultats per exercir els seus drets", així com en crear "consciència" a la ciutadania que "té drets i deures". S'ha aturat en aquest aspecte per reflexionar que ha d'haver una explicació "més profunda" del que significa compartir i conviure, per tal d'evitar conflictes. 

També ha mencionat "la sostenibilitat i la salut pública", posant com exemple, el soroll, la neteja i la tinença d'animals, entre d'altres aspectes. Per últim, com a última "línia", "la transparència" dins el govern municipal. 

Tot i així, Abellán ha reconegut els "errors són inevitables", perquè és una administració pública molt gran. La nova Síndica ha agraït la feina desenvolupada pel seu antecessor, Josep Escartín, així com en "la unanimitat" de la seva elecció entre tots els partits. Per cloure la breu presentació ha recordat les paraules del seu avi, "que va morir la setmana passada", ha remarcat: "Vista llarga i pas curt". És a dir l'objectiu de millorar la vida de la gent, amb petites passes.