Fiscalia demana l’absolució d’un estudiant de la UAB que va furtar una bandera espanyola de SCC al campus

La defensa i el ministeri públic han al·legat "falta de proves" per un fet que s'hauria produït el desembre de 2016

L'Arnau a la sortida a les portes del jutjats un cop havia declarat
L'Arnau a la sortida a les portes del jutjats un cop havia declarat | Albert Hernàndez
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:47h

L'Arnau a la sortida a les portes del jutjats un cop havia declarat Foto: Albert Hernàndez


Aquest dimecres s’ha celebrat als Jutjats de Cerdanyola un judici per un presumpte delicte lleu de furt d’un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un fet pel qual tant Fiscalia com la defensa han demanat l’absolució. Es tracta d’un acte, produït el desembre de 2016, quan aquest estudiant, Arnau, s'hauria endut una bandera espanyola de l’estand que Societat Civil Catalana (SCC) tenia muntat al campus de Bellaterra.
 
Així ho ha dit l’advocat de la defensa, Adrià Roger, un cop celebrada la vista i per la qual s’espera sentència en breu. Roger ha explicat que l’acusació, a càrrec de l’entitat, ha aportat dos testimonis “que no han provat la incriminació de l’Arnau”  i tampoc han pogut “identificar-lo amb una foto”, ha afegit. El lletrat, que també porta altres litigis d’alumnes de la UAB amb SCC, ha determinat que és “una persecució política”.
 
En aquest sentit, un altre dels encausats de la UAB amb SCC, Dani Tubau, ha recordat que aquest judici s’hauria d’haver celebrat fa gairebé mig any, però l’acusació “va demanar la nul·litat per incloure coaccions i organització criminal” a la causa i el jutge no ho va acceptar. “Es buscava escarmentar els estudiants de la UAB que denunciem l’associació de Societat Civil Catalana amb el feixisme”.
 
Tubau ha dit que hi ha uns altres 13 estudiants pendents de comparèixer davant la justícia: per estripar una bandera espanyola l’abril de 2016 en una concentració espontània “per rebutjat la presència” de SCC al campus, motiu pel qual es demana tres anys i mig de presó. L’encausat ha subratllat aquest cas, “perquè es va demostrar que la UAB tenia llistes negres d’estudiants”, amb el reconeixement de persones amb noms, cognoms, DNI i militància política.

També hi ha un altre judici per furt i, per últim, vuit estudiants amb "imputacions de coaccions i organització criminal", que ve del conflicte d’un documental que va passar SCC, "on hi va haver la presència de feixistes i d’un membre de Plataforma per Catalunya”, ha assegurat.