Unes pilones per barrar un carrer a Bellaterra tensa l'EMD i Cerdanyola

​L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès tornarà a portar el tema als tribunals | Aportarà nova informació als contenciosos que ja va presentar l'any 2016 després que l'EMD hagi tornat a pujar les barreres

Redacció
01 de maig del 2018
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, ha decidit aportar nova informació als recursos contenciosos oberts contra l'EMD de Bellaterra per haver instal·lat pilones al Camí Antic de Sant Cugat i haver tallat el trànsit. El consistori vallesà ja va impugnar la decisió de l'EMD l'any 2016 i el jutge responsable de la causa va ordenar que es desactivessin les polèmiques barreres com a mesura cautelar, mentre no es dicti sentència.

Des de fa uns dies l'EMD les ha tornat a pujar, impedint el trànsit de vehicles a la zona. Paral·lelament l'executiu cerdanyolenc ha fet arribar un escrit a l'EMD en què planteja una proposta de pacificació del trànsit dels carrers afectats.

En un comunicat, el govern de Cerdanyola ha remarcat que l'actuació actual de l'EMD de Bellaterra "és contrària a la decisió del jutjat" i ha advertit que "el servei jurídic municipal considera que no s'ajusta a dret i exercitarà immediatament les actuacions processals oportunes per aconseguir que el jutjat torni a ordenar a l'EMD de Bellaterra la desactivació de les pilones".

Les polèmiques pilones limiten l'accés d'entrada i sortida entre Bellaterra i el Parc Empresarial de Can Sant Joan de Sant Cugat del Vallès. La mesura que va impulsar l'EMD l'any 2016 beneficiava els veïns d'aquesta àrea, ja que només podia accedir a aquest eix qui disposava d'una targeta que acreditava que estava empadronat a Bellaterra. L'objectiu del govern de l'EMD era evitar que la via s'utilitzés com a drecera, ja que connecta les autopistes AP-7 i C-58.