S'inicia l'apuntalament d'un pis de Merinals amb una recol·lecta veïnal

Els veïns demanen "humanitat" a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya davant els "interessos econòmics"

Dos operaris apuntalant el pis de Merinals
Dos operaris apuntalant el pis de Merinals | Albert Hernàndez
27 d'abril del 2018

Dos operaris apuntalant el pis de Merinals Foto: Albert Hernàndez


Un habitatge del bloc 53 del barri de Merinals ha començat a apuntalar-se davant el perill d'esfondrament, gràcies a les aportacions recollides pels veïns. Ha estat aquest dijous en un pis on hi viuen tres persones i que s'exposa a un perill d'esfondrament. "Son pisos malalts", ha exclamat el membre de la comissió d'afectats d'aquests habitatges, Jaume Garcia. 

Garcia ha assegurat que "no és una qüestió de dignitat, es tracta de garantir una seguretat absoluta" per aquestes finques afectades per luminosi. El veí de Merinals ha subratllat que no és una reivindicació veïnal més, sinó fonamentada en "un informe tècnic homologat", que, com ha dit, demostra que "hi ha biguetes totalment trencades, amb el material desintegrat". Un document, firmat per un arquitecte de la ciutat, Tomàs Pardo.  

El president de l'Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco Garcia, ha qüestionat si l'Agència de l'Habitatge de Catalunya "tindrà humanitat o posaran per sobre de tot una qüestió econòmica". Garcia ha recordat que l'episodi viscut al Turó de la Peira, a Barcelona a la dècada dels 90, "no sabien el motiu i ara sí que ho coneixem" i ha avisat que es pot evitar "un possible esfondrament". 
 
Una part dels veïns davant el bloc 53, on s'ha apuntalat un pis Foto: Albert Hernàndez

"Una angoixa constant"   

L'apuntalament s'ha fet en un pis, però cal reproduir-ho en tres més, ha determinat Garcia. Mentrestant, els inquilins han de viure amb "por", ha denunciat el president de l'entitat. Un sentiment que ha fet palès la Maria Luisa Benito, una de les tres persones que viu en el pis que s'ha apuntalat. "Tens una sensació d'angoixa constant, perquè penses que pot caure", ha confessat. 

Benito ha explicat que l'Agència va fer una intervenció fa anys a casa seva, "per això, dedueixo que ja ho sabien", ha senyalat. Ella, igual que la resta dels 160 habitatges, espera que s'enderroquin i es tornin aixecar, tal com ja s'ha fet en altres zones, també titularitat de l'Agència.