Arriba pluja i amb avisos per intensitat en algunes àrees

Pot haver-hi precipitacions en forma de fang

Redacció
26 d'abril del 2018
Els núvols guanyaran pes
Els núvols guanyaran pes | Jordi Peró
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel serè o poc ennuvolat fins al migdia. A partir de llavors la nuvolositat augmentarà de sud-oest a nord-est, alhora que creixeran nuvolades a zones de muntanya. Al final del dia el cel quedarà molt ennuvolat en general, amb nuvolositat menys abundant al quadrant nord-est.

Independentment, durant les primeres hores del dia hi haurà alguns estrats baixos a l'extrem sud del país i al nord de la depressió Central. Els ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé és possible que siguin localment forts a punts del Prepirineu i de la Catalunya Central. S'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants, localment abundants al Prepirineu. A més, aniran acompanyats de tempesta i de fang, i localment també de calamarsa o pedra.

Temperatura mínima semblant o en lleu descens, i màxima semblant o lleugerament més alta. La mínima voltarà entre 3 i 8º C al Pirineu, entre 8 i 13º C al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral i entre 11 i 16º C al litoral. La màxima se situarà entre 21 i 26º C al Pirineu i al litoral i entre 23 i 28º C a la resta.