VÍDEO i FOTOS Unes 700 persones exclamen «no és no» a Sabadell contra la sentència de «la Manada»

El ple ordinari del mes d'abril s'ha interromput, perquè els regidors se sumessin a la concentració

Pancartes contra el patriarcat a les portes de l'Ajuntament
Pancartes contra el patriarcat a les portes de l'Ajuntament | Albert Hernàndez
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat el 27 d'abril a les 12:00h

La lectura del manifest contra la sentència de Foto: Albert Hernàndez


Pocs minuts després de conèixer la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra, que ha condemnat a nou anys de presó els membres de l'autodenominada "la Manada" per un delicte continuat d'abús sexual, han sorgit tota mena de reaccions a les xarxes socials. S'ha fet una convocatòria generalitzada, a partir de les 19 hores, a tots els ajuntaments del país per destacar que "no és un abús. És una violació en grup". A la plaça Sant Roc de Sabadell s'han concentrat unes 700 persones. 

Fins i tot s'ha fet un recés en la celebració del ple del mes d'abril, perquè els regidors baixessin a la plaça per sumar-se a la concentració.  Una cita que ha servit per mostrar la repulsa cap a la resolució judicial. El Moviment Popular de Sabadell ha llegit un manifest en el que s'ha exclamat: "Estem fartes de tanta injustícia" i ha remarcat que "quan diem no és no. Anem borratxes o col·locades, fins i tot quan la meva veu no es pot fer sentir prou fort". "No som objecte de ningú, no som les vostres fantasies sexuals" i ha determinat que "per sobre de tot, som persones". 

La decisió del tribunal navarrès, tal com ha destacat la plataforma, "els fa còmplices" i ha finalitzat: "No és no". Una consigna que s'ha reproduït a tota la plaça, amb un altre lema: "No és una abús, és una violació". 
 

El crit de "no és no" ha ressonat a la plaça Sant Roc Foto: Albert Hernàndez

Pancartes contra el patriarcat a les portes de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez

Els manifestants han dut pancartes reivindicatives Foto: Albert Hernàndez