CCOO crida a una «mobilització massiva» pel pròxim 1 de maig

El sindicat del Vallès Occidental i la Catalunya Central reclama que Catalunya formi govern i "de manera ràpida" | Enguany les reclamacions del sindicat es focalitzen en la demanda de més igualtat, més ocupació, més salaris i més pensions

30 d'abril del 2018

Maribel Ayné i Enrique Rodríguez, a la roda de premsa prèvia a l'1 de maig a Terrassa Foto: Anna Mira


Un total de 20.000 afiliats al sindicat Comissions Obrers (CCOO) del Vallès Occidental i la Catalunya Central estan cridats a participar en la manifestació del pròxim 1 de maig que els sindicats majoritaris han convocat a Barcelona sota el lema "Ara ens toca a nosaltres". En una roda de premsa aquest matí, el secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, Enrique Rodríguez Ruiz, ha manifestat la voluntat que enguany sigui una mobilització "massiva". Des del sindicat asseguren que "els sobren motius per sortir al carrer" i fan una crida a la participació de tota la classe treballadora de la comarca i la Catalunya central.

Enguany les reclamacions del sindicat es focalitzen en la demanda de més igualtat, més ocupació, més salaris i més pensions. Unes demandes que consideren claus per millorar la situació econòmica de la ciutadania que viu "amb desigualtats i una pobresa crònica", ha assegurat la secretària de Comunicació, Polítiques d'Igualtat i Dones de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, Maribel Ayné. Per Ayné el pròxim 1 de maig ha de servir també per denunciar la bretxa salarial existent i la reducció de 200 milions d'euros a 80 milions que el govern del Partit Popular ha fet a la partida dels Pressupostos Generals de l'Estat dedicada a les polítiques contra la violència de gènere. Una rebaixa que Ayné ha qualificat "d'inacceptable".

Per CCOO un dels problemes que s'està agreujant és la precarietat laboral, ja que al Vallès Occidental i la Catalunya Central el 86% dels contractes que s'han fet el març del 2018 han estat contractes temporals. Només el 14% han estat fixes i ocupats per homes mentre que el 35% dels contractes parcials involuntaris estan protagonitzats per dones i la majoria tenen una durada d'un mes. En aquest sentit, el secretari general ha demanat que es derogui la reforma laboral actual i ha manifestat que per què les condicions de vida dels catalans millorin "necessitem un govern a Catalunya de manera ràpida". "Cal que s'aixequi l'article 155 i que es retornin les institucions catalanes". Una situació que segons Rodríguez dificulta la retribució de la renda garantida de la ciutadania "que s'està fent lenta i amb problemes", ha conclòs.