Aigües Sabadell commemora avui els 100 anys de la Torre de l'Aigua

Amb una conferència a la seu de la companyia

Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:33h
Aigües Sabadell organitza aquest dijous a la tarda una conferència en el marc del seu programa commemoratiu del centenari de la Torre de l’Aigua. Es tracta d’una sessió en la qual participaran experts de diversos àmbits per fer una aproximació polièdrica a la icona sabadellenca per excel·lència, des del punt de vista històric, arquitectònic i de la seva antiga funció com a dipòsit d’aigua.

L’historiador local Josep Alavedra serà l’encarregat de situar el context de l’època de la construcció de la Torre de l’Aigua, entre els anys 1914 i 1922. Per la seva part, l’enginyer i director d’Operacions d’Aigües Sabadell, Francesc Roca, serà l’encarregat d’explicar el paper de la Torre de l’Aigua en l’abastament d’aigua de la ciutat en el moment de la seva entrada en funcionament. També farà un breu apunt sobre les característiques arquitectòniques de l’edifici i el paper de la companyia d’aigües en la seva restauració.

El punt i final a la conferència, que estarà moderada pel president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, se centrarà en el paper de Josep Renom i Costa, arquitecte municipal en el moment de la construcció de la Torre de l’Aigua. Joan Serra Renom, nét de Josep Renom, hi intervindrà per exposar el seu punt de vista. Al finalitzar la conferència, que tindrà una durada d’una hora, s’obrirà un torn de preguntes per part dels assistents.

La sessió tindrà lloc a l’Aula de l’Aigua (carrer Concepció, 14) i és oberta a tota la ciutadania. L’assistència és gratuïta, però com que es tracta d’un aforament limitat, és necessària la inscripció prèvia escrivint un correu electrònic a fundacio@cassa.es.
 

La Torre de l'Aigua, al 1945. Foto: Arxiu Aigües Sabadell