L'Ajuntament de Sabadell respon als sindicats de la Policia Municipal: ni mala fe ni obligació a renunciar a permisos

El govern municipal surt al pas de les dures declaracions del SPPM-Cat, secundades per UGT, sobre la aplicació del nou calendari laboral

Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:39h
L’Ajuntament de Sabadell ha sortit al pas després que el sindicat SPPM-Cat a la Policia Municipal ha emès un comunicat, secundat per UGT, en el qual denunciava mala fe per part de l’Ajuntament a l’hora de negociar el nou calendari laboral (que s’ha acabat aprovant per decret). A més, demanen que s’obri una investigació interna, després d’acusar directament el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, i l’intendent major del cos, Joan Antoni Quesada, de tenir una actitud adversa cap a part de la plantilla.

En el comunicat, el govern assegura que no hi ha hagut mala fe negociadora, com apunten els sindicats, recordant que es van fer 7 reunions de negociació amb un acostament de les dues parts que, diuen, apuntaven a un preacord. “La part institucional el va concretar, però la representació sindical en va desestimar els punts d’acord”, assenyalen, un document que proposava cobrar la festivitat efectivament treballada, amb proposta de recuperar treballant un altre festiu.

“Des de l’aprovació per decret del calendari laboral, s’han fet dues reunions més, l’última ahir dimarts, sense arribar a cap acord”, afegeixen. A més, neguen que s’obligui als treballadors a renunciar als permisos, com apunta el sindicat, sinó que s’està treballant per corregir el complement de festivitat es pagui només quan es treballa, en efecte, en un dia festiu.

És per això que des de l’Ajuntament acusen al sindicat de “condicionar la negociació amb aspectes no relacionats amb la negociació, com els expedients disciplinaris”, i mantenen que la decisió d’aprovar per decret es va fer de manera correcta. “El decret estableix que els agents faran formació dins d’hores de treball i que al mes de juliol/agost, dins del pla de vacances, descansaran 10 dies, com ho fan els treballadors municipals i la resta de policia de Catalunya”, afegeix el text.

El consistori es mostra a favor d’atendre les demandes laborals en la mesura del que sigui possible, tenint en compte que “els recursos són limitats i que s’ha de tenir en compte el conjunt de la plantilla municipal”.