La PAHC demana als governs desobediència davant la 'Llei Mordassa'

L’Ajuntament reitera la seva oposició a la nova legislació espanyola

Albert Segura
02 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:18h
Pau Llonch i Albert Jiménez en la lectura del manifest de la PAHC
Pau Llonch i Albert Jiménez en la lectura del manifest de la PAHC | Albert Segura

Pau Llonch i Albert Jiménez en la lectura del manifest de la PAHC Foto: Albert Segura

 
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell insta els governs, des dels locals fins els autonòmics, a no aplicar la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com la Llei Mordassa, que va entrar en vigor ahir. El col·lectiu ha convocat aquest dimecres una concentració davant de l’Ajuntament on hi han participat altres col·lectius de la ciutat com el dels Iaioflautes i representants de forces com ERC i la Crida per Sabadell.
 
La PAHC denuncia la “persecució i la deriva autoritària” que suposa la nova legislació impulsada pel govern del PP i que consideren que traspassa “tots els límits vistos fins ara”, en paraules del seu portaveu, Albert Jiménez. “Entenem que les lleis i la seva aplicació depèn de la correlació de forces que hi hagi, és una llei nova i caldrà veure com s’interpreta, per això fem demostracions de desobediència”, explica Jiménez.
 
El portaveu assegura que el govern del PP ha actuat a la despeserada per intentar mantenir-se al poder, però ha advertit que “les coses canviaran ben aviat”. “Fem una crida a totes les administracions, des de la local a l’autonòmica, perquè no apliquin aquesta llei injusta”, ha assenyalat.
 
Pel que fa a la seva acció, la PAHC assegura que seguiran intervenint en processos de desallotjament com han fet fins ara, recordant que ja estava considerada una acció il·legal.
 
L’Ajuntament manté la seva oposició
 
L’alcalde Juli Fernàndez (ERC) i el seu soci de govern, Maties Serracant (Crida per Sabadell), també han participat en la concentració. A través d’un comunicat, el govern local ha donat suport a la trobada i ha reiterat avui el seu posicionament contrari a la Llei Mordassa:
 
La Junta de Portaveus ja havia aprovat al febrer un acord en el qual manifestava el seu rebuig al projecte de llei i exigia al Govern la seva retirada. El govern ha volgut expressar el seu rebuig a l’entrada en vigor d’aquesta llei i el seu compromís amb la defensa dels drets i llibertats ciutadanes. de la ciutat contra la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana.