Extreballadors de la Mútua Sabadellense es troben pel centenari de l'empresa

És una de les potes sobre les quals es va impulsar el Consorci Sanitari del Parc Taulí

La Clínica Santa Fe fa més de 50 anys
La Clínica Santa Fe fa més de 50 anys | Arxiu Ricard Simó
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat el 26 d'abril a les 21:03h

Des de fa anys, els que van ser treballadors de Mútua Sabadellenca d’Accidents del Treball, un dels pilars que va permetre la creació del Consorci Sanitari del Parc Taulí, es reuneixen periòdicament per recordar vivències d’aquesta entitat de la ciutat. Un grup d’una desena de persones acostuma a aplegar-se al voltant d’una taula i el passat divendres, la taula es va haver d’ampliar, perquè una setantena de persones es van reunir. El motiu no era un altre que celebrar el centenari de la fundació de la Mútua.
 
Una organització centenària de Sabadell, “molt important a principis de segle, s’encarregava de la sanitat a tota la població de la ciutat”, recorda el que va ser director, Pere Sànchez, que comptava amb gairebé 200 treballadors. Va fer les tasques del que avui es considera la Seguretat Social, “l’Estat la va crear el 1966 i ja se’n va encarregar”. Tot i així, com continua Sànchez, “va mantenir la línia d’assegurances vinculades a la salut i, per altra banda, els accidents laborals”.
 

Una antiga sala d'operacions de la Mútua Foto: Arxiu Ricard Simó

Els terrenys del Taulí, amb la Clínica Santa Fe de fons Foto: Arxiu Ricard Simó

L'obra de la Mútua al Taulí Foto: Arxiu Ricard Simó


“Ha estat una història molt bona de clar servei” a Sabadell i s’ha evidenciat formant part del consorci del Taulí, “és la continuació de la Clínica Santa Fe”, resumeix.  Un servei, com rememora, deficitari, “perquè els recursos dels concerts no eren suficients”.
 
Fa una mica més d’una dècada, va es esdevenir un altre dels capítols “més importants, dues entitats de dues poblacions tan antagòniques com són Sabadell i Terrassa es van unir. Però va prevaldre el benefici comú”. Era la dissolució de la Mútua Sabadellenca, des d’aleshores es retroben amics i antics companys.
 

La trobada d'extreballadors, celebrada a Sabadell Foto: Ramon