«The Zone of Hope», l'exposició que permet viure en 3D els efectes del canvi climàtic sobre escenaris reals

Està instal·lada a Barcelona i serà gratuïta per als sabadellencs

L'aspecte en el que es converteixen els visitants a l'exposició
L'aspecte en el que es converteixen els visitants a l'exposició | Aigües de Sabadell
Redacció
22 d'abril del 2018

L’embassament de la Baells com un autèntic desert, sota un sol que fa pujar el termòmetre fins als 48 graus o la plaça Espanya de Barcelona gairebé ofegada sota l’aigua i amb llanxes creuant-la. Un panorama desolador, però gens allunyat dels pronòstics que venen advertint experts i ecologistes. Aquests i d’altres escenaris es presencien in situ a l’exposició The Zone of Hope que, des del passat 20 de gener, està instal·lada al Cercle Artístic de Barcelona i ho estarà fins al 20 de gener de 2019.
 
Una vivència que és possible gràcies a la tecnologia immersive extrem. Això fa que el visitant senti a la pròpia pell els canvis de temperatura, de fred polar a calor extrema  i passi per diferents escenaris reals, recreats en un futur hiperrealista generat en 3D, afectats pel canvi climàtic. Es tracta d’un projecte innovador que busca conscienciar i sensibilitzar d’aquesta problemàtica.

 
El fil argumental de la mostra és la vida de la Violeta, una nena nascuda enguany, que amb el pas dels anys és testimoni de la degradació del paisatge. Concretament, es viatja al futur, els anys 2038,2068 i 2093.
 

És una experiència amb realitat virtual Foto: Aigües de Sabadell


The Zone of Hope és una iniciativa d’Aigües de Barcelona i que ha arribat a un acord amb Aigües de Sabadell, pel qual els ciutadans sabadellencs poden visitar-la de forma gratuïta. És una experiència, d’uns 30 minuts total de durada, que cal fer reserva prèvia i limitada a grups de quatre persones.
 

L'aspecte en el que es converteixen els visitants a l'exposició Foto: Aigües de Sabadell