La PAHC de Sabadell denuncia pràctiques «intimidatòries» dels Mossos abans d'un desnonament

La plataforma anuncia l'inici d'una campanya per "assenyalar" les entitats financeres i fons voltor que continuen desnonant

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, amb les dues membres de la PAHC de Sabadell
La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, amb les dues membres de la PAHC de Sabadell | Albert Hernàndez
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:12h

Membres de la PAHC a les protes de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez


La PAHC de Sabadell ha denunciat pràctiques "intimidatòries" dels Mossos d'Esquadra dies previs a l'execució d'un desnonament. "Una patrulla es presenta al domicili avisant que se'ls farà fora", ha apuntat la portaveu de la plataforma, Rosa Pahissa, i ha afegit, "quan des d'Acció Social i Habitatge de l'Ajuntament ja en tenen coneixement i treballen per aturar-lo". 

Pahissa ha afirmat que actualment "hi ha molts pocs desnonaments amb presència policial". Ha situat aquests fets" des de fa dos o tres mesos que tenim casos a les assemblees". També ha explicat que s'està "impedint l'autoorganització", amb desnonaments sense hora, dates obertes i unes pròrrogues amb terminis més curts. 

La protesta de la PAHC ha començat a la seu de l'antiga Caixa Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Per tot plegat, ha exigit una reunió amb el comandament policial "per aquestes pràctiques policials intimidatòries". Així com també que "els Jutjats de Sabadell no executin més desnonaments mentre no hi hagi alternativa habitacional i la negativa de regularització" i una "millor comunicació" entre el consistori i els jutjats.  

La portaveu de la plataforma ha reclamat la necessitat "d'una millora substancial" entre les regidories d'Acció Social i Habitatge i "una major contundència" del govern municipal contra les entitats financeres, a les que ha acusat de ser les responsables de la situació. 

Tret de sortida a una campanya

Aquestes peticions i d'altres s'han traslladat directament a l'Ajuntament, on la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, els ha atès a la mateixa plaça Sant Roc. Tot plegat, ha format part dins l'anunci d'una nova campanya en la qual la PAHC vol "assenyalar" fons voltor i entitats financeres que segueixen desnonant "sense donar alternativa".
 

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, amb les dues membres de la PAHC de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


En aquest sentit, Pahissa ha apuntat cap "el BBVA com la principal, tot i que no és l'única", ha especificat. Tal com ha detallat, el 2017, la plataforma va evitar un centenar de desnonaments, "el 76% per ocupació i d'aquests 41 casos el BBVA com a denunciant". 

Unes xifres a les que tres testimonis han posat veu: Maria José Tirado, Juana Amaya i Aloubna Argrag. Totes elles amb nens i família que no els hi donen solució i que arrosseguen quatre, tres i sis intents de desnonaments respectivament.