​La majoria de l'oposició de Sabadell demana dimissions i «coherència» al govern municipal per l'afer SMATSA

Els partits de l'oposició PP, PSC i Cs demanen, amb diferents nivells, conseqüències polítiques per les investigacions | La formació taronja suggereix que Unitat pel Canvi passi a ocupar l'alcaldia

Els regidors del PSC de Sabadell
Els regidors del PSC de Sabadell | Albert Hernàndez
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:27h
Petició comuna de PSC, PP i Cs: la dimissió de l’alcalde, Maties Serracant, i els regidors de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i Espai Públic, Xavier Guerrero, arrel de la seva investigació per prevaricació i que hauran de passar pels Jutjats de Sabadell els dies 22 i 24 de maig. Una reclamació, però, amb diferents graus i que han exposat en tres compareixences diferents.   
 
El regidor del PP, Esteban Gesa, ha estat el més contundent: "És inadmissible que continuïn embrutant el nom de Sabadell” i ha recordat que els actuals membres de la Crida, quan formaven part de l’Entesa per Sabadell, “demanaven dimissions” a l’època de Bustos. Ha comentat un paràgraf del “codi de pràctiques ètiques” de la Crida, en el que “en cas d’imputació o de corrupció deixarà el seu càrrec orgànic o electe”.
 

El regidor popular atenent els mitjans de comunicació Foto: Albert Hernàndez


Gesa, a més, ha detallat que en les reunions d’SMATSA amb tots els actors implicats “ens han negat a l’oposició” assistir-hi, “potser volien ocultar alguna cosa”, ha qüestionat. A més, en una comissió, celebrada el passat dimarts, tampoc “ens van donar respostes” a les preguntes de l’oposició sobre el contenciós administratiu.
 
El portaveu del PSC, Josep Ayuso, i el primer secretari dels socialistes a la ciutat, Pol Gibert, no han estat tan explícits com el popular. Ayuso ha apel·lat a la “coherència” per “respectar el codi ètic”  dels partits. En cap moment ambdós han pronunciat la paraula dimissió, però sí “respecte”. De la mateixa manera que se’n demana “per a la presumpció d’innocència, també per al codi ètic que han signat els seus membres”, ha apuntat Ayuso. Gibert ha precisat que fins que no hi hagi "judici oral no calen dimissions". 

Per últim, el regidor de Cs, Adrián Hernández, s'ha alineat amb les dues peticions dels socialistes i el representant popular, ha demanat que s'apartin "temporalment" dels seus càrrecs l'alcalde i els dos regidors. En el cas que "després del judici oral, segueixin investigats, que dimiteixin". Tot i així, ha introduït una nova demanda que "Unitat pel Canvi ocupi l'alcaldia" i ha continuat, "és la formació sense investigats i el que més regidors té. És el més democràtic". Una solució, com ha recalcat Hernández, que donaria "estabilitat" al govern local. 
  

L'atenció als mitjans dels regidors de Cs Foto: Albert Hernàndez


Manca de diàleg, consideració comuna

En el que sí han coincidit les tres forces polítiques sense matisos ha estat en la manca de diàleg entre concessionària i Ajuntament. Això sí amb diferents arguments com ara el que ha manifestat Ayuso, denunciant que en tres anys no s'ha reunit la comissió que aplega tots els actors implicats i "abans es feia cada sis mesos".