​Montcada expedienta una regidora de Podem per una «infracció urbanística»

El partit l'acusa d'haver fet obres al seu domicili sense permisos | La regidora assegura que es tracta d'una "persecució política"

L'equip de govern municipal de Montcada, el juny del 2015
L'equip de govern municipal de Montcada, el juny del 2015 | Círculo Montcada
Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:38h
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha obert un expedient a la regidora de Círculo Montcada, Ana Ballesta, per haver comès una “infracció urbanística”, tal com ha denunciat el partit -juntament amb ERC i ICV-EUiA configuren l'equip de govern local-. Ballesta, segons la formació, hauria construït una piscina i un porxo en el seu domicili “sense haver sol·licitat els permisos i sense haver pagat les taxes corresponents”.
 
Ha fet aquesta acusació, amb la confirmació de l’Àrea Territorial del consistori montcadenc, que va comprovar-ho. Tot plegat, ha sorgit “fruit de diverses denúncies fetes per veïns” i que ha acabat amb la incoació d’aquest expedient, per part del Departament de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament.
 
Círculo ha garantit que farà “un procediment intern”, amb la finalitat “d’esbrinar els fets exactes i conèixer la postura” de la regidora. En aquest sentit, ha remarcat la “responsabilitat i la transparència” del partit i els “compromisos polítics i ètics” per “vetllar pel compliment de la legalitat vigent”.
 
Amb independència del que decideixi la formació, aquest expedient pot derivar en una sanció econòmica cap a la regidora.

Ballesta veu una "persecució política" 

Ballesta no ha desmentit ni confirmat les inculpacions de Círculo i ho ha atribuït a una "persecució política" contra ella. Ha repartit responsabilitats contra membres d'aquesta força i ha assegurat que "no tenen cap reconeixement ni legalitat ni honestedat ni legitimitat", perquè hi ha una sentència del Jutjat de Cerdanyola, de desembre de 2016, que anul·lava l'expulsió de Ballesta del partit, produït l'estiu del mateix any. "Ho han incomplert", ha determinat, ja que va tornar al ple, però sense competències.  

La regidora ha explicat que el passat 8 de febrer va presentar una demanda contra quatre integrants de Círculo, als Jutjat de Cerdanyola, per "incompliment de sentència, persecució política i mediàtica i vulneració a l'honor".