La Fundació Bosch i Cardellach rep el Premis Recercat 2018

En un acte celebrat dissabte

Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:34h
Fundació Bosch i Cardellach
Fundació Bosch i Cardellach | FBC
Els Premis Recercat han premiat aquest dimarts a Manresa la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell per la seva trajectòria. Els guardons volen reconèixer la tasca feta arreu dels territoris de parla catalana per part dels centres d’estudi o per persones que hi estiguin vinculades. 

En aquesta edició, els Premis Recercat guardonaran, en la modalitat d’entitat, a la Fundació Bosch i Cardellach i, en el premi a la persona, a Xavier Sitges i Molins. En tots dos casos es vol reconèixer la llarga trajectòria de recerca, investigació i difusió del patrimoni de les comarques de la Catalunya Central que han portat a cap els dos guardonats.

La Fundació Bosch i Cardellach, amb seu a Sabadell, va ser constituïda l’any 1942, té com a principal objectiu promoure els estudis locals i comarcals i ser lloc de trobada, de reflexió i de debat dels estudiosos locals i de la ciutadania. Per tal de dinamitzar i potenciar l’intercanvi de coneixements i d'experiències entre els membres de l’entitat i el conjunt de la ciutadania sabadellenca i vallesana organitza al llarg de l’any un seguit d’activitats ben diverses que van des de les conferències als seminaris, passant pels debats i els cursos.

Convoca, juntament amb altres organismes, premis de recerca com ara el Premi Montserrat Miró i Marimon i Fem + matemàtiques a Sabadell i la Beca d'Història Local Miquel Carreras. També hi publica documents inèdits de caràcter local i comarcal d'interès pels estudiosos.