Sabadell incrementarà en 5.000 persones més les usuàries del transport públic gratuït

El nou reglament de tarifació social per a utilitzar el bus amplia el nombre de ciutadans amb dret a accés lliure i incorpora els acompanyants de persones amb discapacitat

Presentació de les novetats als títols de transport
Presentació de les novetats als títols de transport | Albert Segura
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:40h
L’Ajuntament de Sabadell ampliarà l’any que ve el nombre d’usuaris del bus que tindran accés gratuït o amb importants descomptes a partir de l’any que ve. Així s’ha anunciat en la roda de premsa per anunciar el procés de implementació del reglament de tarifació social de Sabadell, amb el qual es calcula que unes 5.000 persones més es beneficiaran dels descomptes i la gratuïtat de la qual ja gaudeixen actualment unes 18.500 persones.

El nou model pretén ampliar els criteris de tarifació social per a l’ús del transport públic municipal perquè beneficiï a més persones amb baixos ingressos o que pateixin un grau de discapacitat superior al 33%, ja sigui intel·lectual o física. Una novetat important és, a més, que també incorpora com a beneficiaris els acompanyants d’aquest darrer col·lectiu.

Així, es proposa mantenir la gratuïtat a persones amb ingressos inferiors als 735 euros mensuals, a la vegada que s’amplia el topall d’ingressos màxim als 1.138 euros, amb una tarifació progressiva que va des de la gratuïtat total fins els 20 euros de pagament anual per poder gaudir del títol. “L’impacte del nou model se situarà ara en unes 23.500 persones, entre les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat de més del 33%”, ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

La inclusió de l’acompanyant respon a una demanda històrica de les famílies amb persones amb discapacitat, fet pel qual ara també viatjaran amb una targeta amb descompte o gratuïtat. En aquest cas, es calcula que el nombre de beneficiaris se situarà en unes 800 persones.

Ara, el procés fa el seu camí, amb la previsió que es pugui aprovar al ple municipal del 29 de novembre. Així, s’haurà de crear una targeta magnètica que permetrà comptabilitzar amb major rigorositat els usuaris que pugen i baixen del bus i que gaudeixen del títol, així com actualitzar la maquinària i el programari utilitzat.