Serracant: ​«No hi ha ningú que tingui un projecte per a la ciutat»

Ha participat aquest dimecres en una ponència a la Cambra de Comerç de Sabadell

L'alcalde amb el president de la Cambra de Comerç de Sabadell
L'alcalde amb el president de la Cambra de Comerç de Sabadell | Albert Hernàndez
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:52h

L'alcalde amb el president de la Cambra de Comerç de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha afirmat que “no hi ha ningú que tingui un projecte per a la ciutat” i ha remarcat que “no existeix com a tal”. Serracant ha reconegut, però, que hi ha “ingredients”  i que, com ha qualificat, “són de molta qualitat”. Per exemple, ha enumerat que Sabadell té les empreses; el territori i  els lobbys “en el sentit positiu, que fan bona feina”, ha matisat.
 
"Si hi ha bones idees, fem-les. Tant se val d'on vinguin", ha afegit i ha continuat, "hi ha bones idees". Una reflexió que ha prosseguit amb la crítica a la manca “d’espais per conjuntament elevar el debat que necessita” la localitat. Unes consideracions que el batlle ha fet el Fòrum Club Cambra Sabadell, que s’ha organitzat aquest dimecres a l’organisme sabadellenc. Sota el títol de “Recuperar el futur: un repte col·lectiu”, Serracant ha repassat els tres anys de mandat i “l’encara, ja o només any que queda”.
 
Ha remarcat que “falta molt camí per recórrer”, però d’aquest temps ha posat l’accent en la “recuperació de la confiança en la institució, passar pàgina del Mercuri”. Tot i que, com ha reconegut, en un mandat no n’hi haurà prou, “hem de ser capaços de fer i pensar. No podem deixar d’executar projectes, però alhora pensant en el futur”.
 

L'acte s'ha celebrat a la Cambra de Comerç de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Preocupació per l’emergència social
 
Serracant ha admès que Sabadell no té prou habitatge per donar resposta a l’emergència social i tampoc es poden garantir elements bàsics com l’alimentació i l’educació. “Ens hem de preocupar”, ha lamentat i ha apuntat cap a “l’escàs lloguer”. Per això ha remarcat amb "la imaginació" que es treballa davant "la falta de recursos". 

Davant un públic de l'àmbit econòmic i empresarial ha reconegut "que ens hem vist poc" i ha parlat sobre la "municipalització" de serveis com "una prioritat" del govern municipal. Ho ha justificat, perquè "s'ha de fiscalitzar el servei públic, el diner públic" i ha detallat que s'ha fet l'anàlisi de 14 serveis. 

També ha estat contundent sobre el Quart Cinturó: "la Ronda Oest ha de connectar amb Castellar i no és una infraestructura de l'Estat. És un tancament de la Ronda" amb la població veïna. I si s'aconsegueix, ha afegit, "ens permetrà repensar la Gran Via".