Fernández (PP), sobre municipalitzar serveis: «Vagin a Caracas i veuran com funciona»

El portaveu del PP al Parlament carrega contra el govern municipal de Sabadell en una vista a Smatsa

La visita dels populars a Smatsa
La visita dels populars a Smatsa | Albert Hernàndez
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:20h

La visita dels populars a Smatsa Foto: Albert Hernàndez


El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, ha carregat contra els "prejudicis" que té "l'esquerra radical" contra serveis que gestionen empreses privades. Fernández ha estat clar: "Vagin a Caracas i veuran com funciona", en referència a les "nacionalitzacions" dutes a terme en aquest país llatinoamericà. Tot i així, el popular ha admès que és una comparació "exagerada", però molt gràfica. 

El portaveu ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l'empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus de Sabadell, Smatsa, i s'ha manifestat en aquests termes pel "disbarat" que ha emprès l'Ajuntament, en la intenció, com ha dit, que té de municipalitzar aquesta tasca. Ha avisat que "pot acabar molt malament". Per això, ho ha condicionat a un canvi de govern en les properes eleccions municipals, perquè tot plegat "es pugui analitzar amb més racionalitat". 

Fernández ha criticat durament aquest pensament que hi ha al voltant de la municipalització, que abandera "l'esquerra radical", la mateixa que "estigmatitza el que pensa diferent, insulta i desqualifica gent que porta tota una vida al servei de les persones, és una actitud rebutjable. Fins i tot m’atreviria a dir fastigosa". 

El popular ha apostat per "fórmules de cooperació público-privades que siguin necessàries", que són els signes de les ciutats "dinàmiques i modernes". Fernàndez ha visitat la seu de la concessionària, acompanyat del regidor sabadellenc, Esteban Gesa, i del membre del PP de Barcelona, Daniel Serrano, entre d'altres, en el marc d'un pla d'acció municipal de la formació que s'impulsa "per a la recuperació" del partit de cara a la cita electoral de 2019 i que arrenca a la capital vallesana.