La CUP Terrassa proposa que el Vallès Occidental declari «non grata» la presència de l'Exèrcit espanyol

Alerten que les maniobres que s'estan fent a Sant Llorenç són una "provocació" per tensar l'àmbient

Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:18h

Maniobres militars al Parc Natural de Sant Llorenç Foto: Cedida

La CUP Terrassa considera que les maniobres de l'Exèrcit espanyol a Sant Llorenç com les que s'estan fent avui són una "provocació" per tensar l'àmbient i per això demanen que tota la comarca del Vallès Occidental declarin "non grata" la seva presència, tal com ho va fer Terrassa el mes de març del 2017. 

Els cupaires recorden que aquestes maniobres no són cap novetat. Ja en el passat s'han realitzat vols rasants efectuats per avions de combat de les forces aèries a comarques de la Catalunya interior, així com marxes matinals a Collserola de les tropes de la caserna del Bruc de Barcelona. També asseguren que no és casualitat que "els militars espanyols es deixin veure en aquestes moments de tensió política que viu el país, en ple procés d'autodeterminació". Per tant, consideren que "aquestes maniobres terrestres només fan que augmentar el neguit de la població, són una intimidació i no ajuden a avançar en la realització d’un procés serè, tranquil i veritablement democràtic". 

Finalment en un comunicat la CUP de Terrassa assseguren que les Forces Armades de l’Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d'euros i que en aquests exercicis militars "s’estan malbaratant uns diners públics" que es podrien destinar a garantir el sistema educatiu, sanitari o de pensions.